Dizajnerica iz Biograda čiji se uzorci prodaju najpoznatijim modnim kućama

29.03.2023.

07:10

Autor: Žana Ljuština/Regionalni dnevnik/HRT/R.S.

Dizajnerica iz Biograda

Dizajnerica iz Biograda

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U Biogradu živi posebna dizajnerica. U svom ateljeu crta uzorke koji se potom digitaliziraju, tiskaju i prodaju najpoznatijim modnim kreatorskim kućama, ali i raznim drugim proizvođačima.

Prepoznatljiva je upravo po akvarelu, a preciznost s kojom boju nanosi na papir uvježbana je do savršenstva.

- Svaki detalj je bitan, a s obzirom na to da se radi o akvarelu, Akvarel je tehnika koja se ne može kontrolirati, ali ipak ima načina, za Regionalni dnevnik rekla je Klara Ivanović, dizajnerica tekstila i mode.

Smokve, šipak, maslina neki su od tipično dalmatinskih motiva koja ova biogradska nevjesta, inače Slavonka, redovito koristi.

- Da biste se istaknuli morate biti drukčiji, kazala je dizajnerica. 

Po struci je dizajnerica tekstila i odjeće i to je oduvijek željela biti. Još kao mala odlučila je oslikavati materijal od kojega će kasnije stvarati odjeću. A želje se u Klarinom slučaju ostvaruju.

- Danas crtam uzorke za brendove i stvaram priče i proizvode za male obrte kroz akvarele i apstraktne proizvode koji se kasnije digitaliziraju i obrađuju i onda šalju u proizvodnju, objasnila je Klara.

Agencija dizajn otkupi i Klara jedino slučajno može doznati koja je od, primjerice poznatih modnih kuća, odabrala upravo njezin dizajn. Tako se, sve i kad bi htjela, ne može pohvaliti.

- Nije mi do hvaljenja. Odradim svoj posao i stvarno mi je čast jer vidite proizvode vani da žive, je li riječ o kutiji za kremu i odjeći, tapeti nebitno. Važno da ljudi koriste to mi je najveće zadovoljstvo, rekla je Klara. 

Krojenje, šivanje, slikanje sve je to život ove mlade dizajnerice tekstila čiji proizvodi nastaju u njezinom ateljeu u Biogradu, a koriste se u cijelom svijetu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!