Lijepa priča iz Rijeke: Stanovnici se udružili i osnovali društveni centar

04.09.2021.

07:00

Autor: Ivana Perić/M.M./Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

Drenovčani dobili svoj Društveni centar

Drenovčani dobili svoj Društveni centar

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U riječkom naselju Drenova udružili su se stanovnici - volonteri i lokalna zajednica i uz pomoć prijatelja uredili staru zgradu u svome kvartu. Danas je i službeno otvorila svoja vrata - kao Društveni centar Drenova.

Nakon četiri mjeseca radova, puno volonterskih sati i 2 milijuna uloženih kuna - Drenovčani imaju razloga za veselje. Stara je zgrada dobila novi sjaj, a oni prostor za druženje - Društveni centar Drenova. Svega ne bi bilo bez potpore grada.

- Zgrada će služiti raznim društvenim događanjima kako joj i samo ime govori - Društveni centar. Tu se okupljaju udruge Bez granica i Dren, djeluje zbor, a nadamo se da će nam se vremenom pridružiti i drugi, rekla je Vesna Lukanović, Udruga "Dren".

A na samom početku pridružio im se lokalni umjetnik, Tihomir Ivančan. On je u povodu otvorenja centra pripremio retrospektivnu izložbu svojih radova nastalih u prošla dva i pol desetljeća.

- Iako su moji korijeni podravski, tu sam rođen, vezan sam uz ovu zgradu gdje je osamdesetih bio vrtić Bubamara, u koji sam išao. Stoga mi je čast biti ovdje nakon tolikih godina prilikom otvorenja zgrade Društvenog centar Drenova, rekao je Ivančan.

A u Društvenom centru Drenova bi će još mnogo toga - od zanimljivih radionica i predavanja do izložbi i filmskih projekcija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!