Dubrovački Mediteranski sajam zdrave hrane i ljekovitog bilja

30.09.2021.

20:37

Autor: Morana Baričević/M.M./Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

Dubrovački Mediteranski sajam zdrave hrane i ljekovitog bilja

Dubrovački Mediteranski sajam zdrave hrane i ljekovitog bilja

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Dubrovački Mediteranski sajam zdrave hrane i ljekovitog bilja održava se 18. put. Lani se, zbog svima poznatih okolnosti, nije održao, a i ove je godine odgađan nekoliko puta. Okupilo se 50-ak izlagača.

- Očito je da se ljudi vraćaju domaćem, prirodnom, zdravom, da nije sve sad ono kako su govorili prije masnoće, šećer. Praktički ispada da masnoće i šećere izazivaju ove prerađevine, a ne ovo što su oduvijek naši stari koristili i na čemu su živili dugi niz godina, kaže Ivana Pelivan, Pakovo Selo.

Na sajmu je ove godine zastupljena i egzotika.

- Ima od šarene cikle, crne mrkve, žute mrkve, bijele mrkve, kivano, tamarilo, lulu, babako, dinja koja je u Aziji 20.000 dolara jedna, indijanske banane koje proizvodimo jedini u Europi, limun trave..., kaže Ivan Šulog, Donja Bistra.

Interesa ne nedostaje. Iako na drugoj lokaciji, u drugom terminu i znatno manjem opsegu - Mediteranski je sajam već prvoga dana prilično posjećen.

- Najveći mi je strah bio kakvo će vrijeme biti, Međutim evo, poslužilo je. Ako danas prelomimo sve skupa, a vidio sam prognozu, trebalo bi bit sve u redu, kaže Vedran Kraljević, organizator Mediteranskog sajma.

Sajam se zatvara u nedjelju, 3. listopada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!