Fizioterapeutkinja Ivana: Dunav me očarao i ostala sam u Vukovaru

24.11.2021.

07:00

Autor: Zrinka Perić/Daniel Gurov/Regionalni dnevnik/HRT

Ivana Lovrić

Ivana Lovrić

Foto: HRT / HRT

U vrijeme kada je korona cijelu Hrvatsku stavila u izolaciju i blokirala rad mnogim poduzetnicima, Ivana Lovrić, diplomirana fizioterapeutkinja, otvorila je u Vukovaru Fizio centar. U Vukovar je na studij došla iz Našica i ondje je ostala.

Svaki pokret koji napravi svojim nogicama, za malenog je Patrika pravo čudo.

- Svaki trentman nam puno znači, kod njega su neki pomaci mali, ali zapravo veliki za njega - kaže Patrikova majka Monika Kelava.

Trenira bez suza jer u Ivaninim se rukama ovaj maleni Vukovarac osjeća sigurno.

- Ja sam već u 8. razredu znala da ću biti fizioterapeut, nisam točno znala što to znači, ali mi je moćno zvučalo pa sam išla u srednju za fizioterapeuta - govori Ivana Lovrić.

Na studij u Vukovar stigla je iz Našica. Dunav ju je očarao i tu je ostala.

Dogodila se, kaže, neka ljubav, kupili kuću u Bogdanovcima, ondje odgaja svoju djecu i cijeli se njen život preselio na vukovarsko područje.

Smatra da je Vukovar odlično mjesto za život i ne bi ga, kaže, mijenjala za neki drugi grad. Život je u gradu heroju ispunjen i lijep.

- Nije onako kako ljudi predoče Vukovar - tmuran siv grad - ja sam sebi ustvari pisala budućnost ovdje, moja djeca rastu i nemam potrebu ići dalje jer ovdje imam sve što mi treba - kaže.

I zato je pokrenula vlastiti posao i zaposlila kolegu s vukovarskog Veleučilišta. Pomoći nečijem ozdravljenju je, ističu, neopisivo dobar osjećaj.

- Svi smo s vukovarskog Veleučilišta, Martina je u Zagrebu studirala kineziologiju, tako da imamo i taj dio, ne samo fizioterapiju - govori Ivana.

Mladi su snaga Vukovara i njegova bolja budućnost. I zahvaljujući njima Vukovar raste.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!