Hotel pod zemljom na Dugom otoku

15.10.2022.

13:14

Autor: Ana Marušić/Dnevnik u podne/IMS/T.D./HRT

Hotel pod zemljom

Hotel pod zemljom

Foto: HTV / HRT

Tragom informacije da su ušli u uži izbor za najbolji hotel izvan Velike Britanije po mišljenju čitatelja časopisa Food and Travel Magazine, posjetili smo po mnogočemu poseban mali hotel smješten u srcu maslinika na Dugom otoku.

Maleni ekskluzivni hotel, iako im je tek druga sezona, već dokazuje da znaju kako od sunca i mora stvoriti elitni turistički proizvod.

Vlasnica hotela Nives Morović kaže da proizvode sami sve što mogu, npr. voće, povrće, jaja, a to gosti posebno cijene.

Sve je krenulo od masline i maslinova ulja, ovjenčanog brojnim najvišim svjetskim priznanjima. Morovići upravo dovršavaju ovogodišnju berbu.

- Naši gosti su sudjelovali u "Big game fishingu". UIovili su dvije, hajdemo reći ozbiljne ribe, kakve bi poželio svaki ribolovac. Spajamo i ribarstvo i maslinarstvo, odnosno proizvodnju maslinovoga ulja, kazao je vlasnik hotela Goran Morović i dodao kako njihovo ulje jako dobro kotira u svijetu.

- Imamo sve startne prednosti u odnosu na našu konkurenciju, dodao je.

Uz domaće namirnice i autentičan doživljaj, ponudu kompletira sve rjeđe dostupan mir i izoliranost. Istodobno u uljari se ne gubi niti trenutak. Masline moraju ući u preradu ne toplije od 23 stupnja, kako bi ulje bilo uistinu hladno prešano. Tu su i kolege iz britanskog turističkog magazina.

- Bilo je predivno, opuštajuće. Vidjeli smo fantastičan nacionalni park, a sad sam doista uzbuđen što ću vidjeti kako se proizvodi maslinovo ulje, izjavio je Ben Carter iz Londona.

Nije to uobičajena turistička ponuda, no ostale dijelove pobjedničke kombinacije i ne bi bilo teško oponašati. Dovoljno je cijeniti ono što imamo i biti u tome iskreni i dosljedni.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!