I Puljani pomažu obiteljima s malom djecom: "Sada im treba mir"

16:39 / 09.03.2022.

Autor: Klara Dujmović/Regionalni dnevnik HTV-a/HRT/D.S.

Predsjednik udruge Istra pomaže Damir Bubić

Predsjednik udruge Istra pomaže Damir Bubić

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Humanitarna udruga "Istra pomaže" prikuplja pomoć u hrani, higijenskim potrepštinama, a mogu joj se javiti i građani koji su voljni izbjeglicama pružiti smještaj. 


Konzervirana hrana, deke, higijenske potrepštine i dječje pelene samo su dio onoga što su humanitarnoj udruzi donijeli građani. Svjetlana Macuka sve pomno pregledava i sortira. 


- Odvajam hranu od higijenskih potrepština i ostalo što je stiglo tako da bi se lakše poslije s time upravljalo kad ide potrebitima, kaže volonterka Svjetlana.


Trenutačno su najpotrebnije medicinske potrepštine, poput zavoja, lijekova za ublažavanje boli i snižavanje temperature.


Volonter Boris Kapuralin zahvalio je MO Kaštanjer koji je ustupio prostor, a građanima poručio da svoje donacije mogu donijeti svakoga dana od 10 do 13 sati te od 15 do 18 sati.


- Udruga Istra pomaže je koordinator za Istarsku i Primorsko-goransku županiju. Donacije dolaze i iz Italije. Sve od nas ide u Zagreb, a zatim direktno u Ukrajinu u opskrbne centre preko veleposlanstva, s čistim papirima. Znamo gdje što ide i kome ide, rekao je predsjednik udruge Istra pomaže Damir Bubić.


Osigurali su smještaj i za prve obitelji s malom djecom.


- Ono što njima treba je mir. Oni su pod stresom. Imamo slučaj u Medulinu gdje je majka s djetetom od 11 dana ne izlazi iz stana. To je razumljivo, treba im mir i da dođu k sebi, kaže Bubić.


Svi koji žele pomoći informacije o tome mogu pronaći na mrežnim stranicama udruge Istra pomaže.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!