Matija ima samo 12 godina, a već se ponosi najtežom i najslasnijom slaninom

01.04.2023.

17:21

Autor: Ana Vulić/Regionalni dnevnik/HRT

Matija Povoljnjak slaninu nosi i u školu

Matija Povoljnjak slaninu nosi i u školu

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Na Proljetnom vašaru u baranjskom Karancu u obilju ukusne domaće hrane, rukotvorina i cvijeća izabrana je "Princeza pušnice" - najteža, najbolja i najslasnija slanina.

Matija Povoljnjak iz Jagodnjaka ima samo 12 godina, a već se ponosi najtežom i najslasnijom slaninom. Tata ga je naučio sve tajne dobrog "paca" i dima. "Princezu" će, kaže, sada pojesti.

- I u školu nosim slaninu, kaže.

Geslo ovog sajma je - sve na povjerenje. 


- Interesantno je zato što ovdje uvijek imamo onu proizvođač-kupac. Nema između nikoga, samo njih dvojica. Vidiš što je netko proizveo, to od njega uzmeš, kupiš, nosi si za Uskrs, kaže organizator Proljetnog vašara Vladimir Škrobo Bajo


- Prepoznatljiv znak naše sirane je naš miks, i to možemo preporučiti svima jer ima za svakoga ponešto u njemu, kaže Katarina Drlić (OPG iz Beketinaca). 


- Suhomesnati proizvodi iz Baranje su već poznati i brendirani, tako da gosti dolaze na ove sajmove i ne možemo se požaliti na prodaju i kupovinu, kaže Vojislav Šobić (OPG iz Kneževih Vinograda). 


Žeđi i gladi ovdje nema mjesta. 


- Baš milina, ima naroda, ima svega, ima jesti i piti, nema što nema, kaže Stjepan Lakić iz Karanca. 


Jer nam ipak male stvari čine veliko veselje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!