Na Proljetnom vašaru u baranjskom Karancu u obilju ukusne domaće hrane, rukotvorina i cvijeća izabrana je "Princeza pušnice" - najteža, najbolja i najslasnija slanina.
01.04.2023.
17:21
Autor: Ana Vulić/Regionalni dnevnik/HRT
Na Proljetnom vašaru u baranjskom Karancu u obilju ukusne domaće hrane, rukotvorina i cvijeća izabrana je "Princeza pušnice" - najteža, najbolja i najslasnija slanina.
Matija Povoljnjak iz Jagodnjaka ima samo 12 godina, a već se ponosi najtežom i najslasnijom slaninom. Tata ga je naučio sve tajne dobrog "paca" i dima. "Princezu" će, kaže, sada pojesti.
- I u školu nosim slaninu, kaže.
Geslo ovog sajma je - sve na povjerenje.
- Interesantno je zato što ovdje uvijek imamo onu proizvođač-kupac. Nema između nikoga, samo njih dvojica. Vidiš što je netko proizveo, to od njega uzmeš, kupiš, nosi si za Uskrs, kaže organizator Proljetnog vašara Vladimir Škrobo Bajo.
- Prepoznatljiv znak naše sirane je naš miks, i to možemo preporučiti svima jer ima za svakoga ponešto u njemu, kaže Katarina Drlić (OPG iz Beketinaca).
- Suhomesnati proizvodi iz Baranje su već poznati i brendirani, tako da gosti dolaze na ove sajmove i ne možemo se požaliti na prodaju i kupovinu, kaže Vojislav Šobić (OPG iz Kneževih Vinograda).
Žeđi i gladi ovdje nema mjesta.
- Baš milina, ima naroda, ima svega, ima jesti i piti, nema što nema, kaže Stjepan Lakić iz Karanca.
Jer nam ipak male stvari čine veliko veselje.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora