Moja.hr: na jednom od najljepših mjesta u Međimurju

24.05.2023.

11:05

Autor: Danijela Bratić-Herceg/Dobro jutro, Hrvatska/HRT/V.M.

Mađerkin breg

Mađerkin breg

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Večernji list u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta, Hrvatskom turističkom zajednicom te partnerom projekta HRT-om treću godinu zaredom donosi multimedijalni projekt Moja.hr. Ovaj put upoznajemo sudionike projekta iz Međimurske županije.

Jedno od najljepših mjesta u Međimurju je Mađerkin breg. Na njemu se ponosno izdiže vidikovac s kojeg puca pogled na sve četiri strane svijeta. To je i prvo mjesto snimanja peteročlanog tima koji u filmu od 60 sekundi želi sažeti, prema njihovu mišljenju, najvrednije posebnosti Međimurja.

S međimurskim timom dan je provela ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska:

Međimurje je puno raznih ljepota i jako je teško sve što nudi staviti u 60 sekundi:

- Mi smo onda nekih 5 glavnih stvari odabrali, malo smo izvukli iz anketa na Facebooku, pitali smo naše Čakovčane i Međimurce kaj bi oni stavili. Većinom se svi slažu oko hrane, vina, Mađerkinog brega, sve te ljepote prirode koje imamo - Muru, Dravu, život između te dvije rijeke, mir, tišina, zelenilo i takve stvari budemo stavili u naš video. Ali na malo drugačiji način, znači uključit ćemo malo i kazališni dio u kojem ćemo odglumili neke stvari, neke zezancije, pa budemo vidjeli kako će ispasti, otkriva nam sudionik projekta Mario Jakšić.

Ovi mladi ljudi odlučili su ostati živjeti i raditi u svojoj domovini i Međimurju u kojem su rođeni.

- Ostao sam zato jer nam je sve pod nosom, jer u Čakovcu i Međimurju stvarno je sve blizu, sve možeš brzo riješiti; drugo - mir, tišina, nema gužve, infrastruktura nam je jako dobra, stopa zaposlenosti je jako dobra, školovanje je jako dobro, imamo dobar život za mlade, jako puno obitelji se zadnje tri godine doselilo u Čakovec, dodaje Mario. 

Mario Jakšić

Mario Jakšić

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Dio ekipa je i Dominik, koji je sreću potražio i u inozemstvu. No to, kaže, nije za njega, vratio se jer mu je "ljepše doma":

- Malo je mjesto, najviše volim ljude, škole, imamo stvarno jako puno događanja preko tjedna. Preko vikenda je život jako dobar jer imamo puno mladih, tako da mislim da nam tu ništa ne fali. Plaće su relativno ok za Hrvatsku, naravno osim Zagreba i zagrebačke županija, koji su malo iznad. Priroda je predivna, opisuje Dominik Križanec.

Iako svi rade i nemaju mnogo slobodnog vremena, odlučili su se udružiti i u jednoj minuti ljudima predstaviti ono najbolje od Međimurja.

- Sam projekt je već bila dovoljna motivacija jer stalno nešto pokušavamo, neke nove ideje, neke nove projektiće, tako da nam je ovo upalo i super nam je došlo jer kao skupina smo tek počeli zapravo i ovo nam je jedan dobar poticaj prema naprijed da probamo da vidimo što možemo napraviti, ističe Dominik.

Dominik Križanec

Dominik Križanec

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Član ekipe je i Neven Matoša koji kaže da im je želja prikazati Međimurje u najboljem svijetlu:

- No, ne baš na najklasičniji način kao što se to prikazuje. Recimo, pokušavamo nekim svojim metodama dobiti najbolje od ovog projekta, napominje Neven.

Većinom snimaju na otvorenom pa im loše vrijeme i uporna kiša nisu išli na ruku. Zato su imali dovoljno vremena da sve detaljno dogovore i naprave temeljiti sinopsis.

- Ekipa mi je super, super, super! Znači radimo, nismo se nikad svađali niti išta slično, svako ima svoju ideju, poštujemo te ideje, sve se dogovorimo, lijepim riječima, super su dečki, pametni, imaju kreativu svi, tako da je super, zadovoljno nam priča Carlo Pučko.

U radu ih podupire i Turistička zajednica grada Čakovca:

- Uzrečica kaže da na mladima svijet ostaje, ali mi to stvarno i vjerujemo jer novu perspektivu i novi kut gledanja na sam grad mogu ponuditi mladi. I to je ono što je atraktivno i što je svježe. Tako da smo odlučili za ovaj video koji pripremamo za promociju destinacije uključiti baš mlade ljude da oni sa svojim kreativom doprinesu i da pokažu da grad Čakovec živi, ocjenjuje Filip Horvat, direktor TZ-a grada Čakovca.

Tko zna, možda će ova prva suradnja članove tim potaknuti da i dalje zajedno rade na promociji svog kraja.

Međimurje

Međimurje

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!