Osječka udruga za terapijsko jahanje traži volontere

26.06.2021.

07:07

Autor: Vesna Ljubo/M.M./Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

Terapijsko jahanje

Terapijsko jahanje

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U lov se nekada išlo na konjima, no s vremenom se i to promijenilo. Konje se sve više koristi u terapijskom jahanju što vrlo blagotvorno djeluje na djecu s teškoćama u razvoju. Osječka udruga za terapijsko jahanje traži volontere.

Ovakva vrsta terapije vrlo je učinkovita. Usrećiti svakoga tko dođe na ovaj mali ranč - cilj je udruge znakovita naziva "4 lista".

- Zato što 4 lista su zapravo djetelina s 4 lista koja donosi sreću. Mi želimo da svi naši korisnici odavde odlaze sretni, ali i svi volonteri s osmijehom na licu da dolaze ovdje pomoći, kaže Tena Magdić Butković, volonterka u Udruzi "4 lista".

Zato trebaju još volontera.

- Posao nije nimalo težak. Svi mi tu uživamo, volimo tu biti, nekad čak i po cijele dane tako da stvarno nije problem, nije teško, svi tu radimo zajedno. Treba samo da volite raditi u timu, da se volite družiti s drugim ljudima, onda će nam sve biti lakše, rekla je Gloria Benčina, volonterka u Udruzi "4 lista".

Dobrodošli su svi, bez obzira na dob. Većina djece poslije terapije ostane pomagati i družiti se s konjima, a neki se ostanu samo igrati i uživati u prirodi.

- Svi smo ovdje dobri kao volonteri, dobri smo međusobno, dobri smo i s konjima, s djecom pogotovo, tak da uopće nije problem doći ovdje čak ni kad su ovakve vrućine, užitak je raditi ovdje, rekla je Vlatka Grozdanić, volonterka u Udruzi "4 lista".

Volonteri nam trebaju od 16 do 18 jer su terapije od 16 do 18, a većinom prije toga spremamo konje, nekad jašemo.

Udruzi se možete javiti putem društvenih mreža.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!