Snalaženje na groblju olakšava aplikacija e-groblje

02.11.2022.

17:14

Autor: Višnja Ružojčić/V.K./Regionalni dnevnik/HRT

e-groblja

e-groblja

Foto: HTV / HRT

Građanima Slavonskoga Broda i brojnim posjetiteljima snalaženje na groblju odnedavno olakšava aplikacija e-groblje. Kada bude potpuno završena korisnicima će ponuditi još niz usluga, a gradskoj komunalnoj tvrtki omogućiti izlazak na globalno tržište.    

U pet dana otkako je instalirana - virtualna mapa Gradskog groblja u Slavonskom Brodu - posjećena je čak 24 tisuće puta! 

- Ne zahtijeva nikakvu instalaciju, samo se ukuca taj link ili očita se kod koji se memorira na računalu i imate kontinuirani pristup, govori Igor Majdanić, vlasnik informatičke tvrtke iz Slavonskog Broda.

I građanima koji ovih dana posjećuju grobove najmilijih - pomoću nove aplikacije lakše se snaći.

- U slučaju da ste na groblju i uključite lokaciju pokazat će vam udaljenost do groba i smjer kojim treba ići, govori Majdanić.

- Ja mislim da je to jako dobra stvar pogotovu za Brođane koji jako dugo nisu ovdje pa dolaze u posjet grobovima svojih najmilijih. Najlakše je sada pronaći lokaciju, rekao je Tomislav Goll iz Slavonskog Broda.

Kompletna platforma predviđa još niz usluga. Uskoro će se "online" moći naručiti uređenje, čišćenje ili popravak groba, cvjetni aranžmani i svijeće. Odrađeno će biti vidljivo na fotografiji u aplikaciji.   

- Ova aplikacija, odnosno usluga koju ćemo mi sada pustiti, kada bude kompletirana, je mislim najobuhvatnija digitalizacija groblja u RH, naglasio je Krunoslav Janjić, direktor tvrtke Komunalac Slavonski Brod.

Gradsku tvrtku stajala je 68 tisuća kuna. No donosi priliku i za bolju zaradu. Građanima pak kvalitetniju uslugu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!