Burna 2021. godina na zadarskom području

30.12.2021.

16:42

Autor: Melita Šare/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Što je obilježilo godinu na zadarskom području?

Što je obilježilo godinu na zadarskom području?

Foto: HTV / HRT

Što je obilježilo 2021. godinu na zadarskome području? Pogledajte u prilogu. 

Počelo je entuzijastično. Nova godina, nove, zdrave odluke - cijepljenje. Početne gužve za cijepljenje brzo su splasnule pa smo kraj godine, kad je riječ o procijepljenosti, dočekali na začelju Europske unije. Saljani su briljirali po broju cijepljenih u cijeloj Hrvatskoj.

Potres na Banovini potresao je i Zadrane koji su priskočili upomoć. Otvaranje kafića i izbori izvukli su Zadrane iz kuća. Obilježio ih je Enio Meštrović alias Ričard. Košarkaši Zadra, nakon 13 godina, ponovno prvaci Hrvatske. Euforija u gradu, unatoč COVID-u.

U lipnju je gorjelo i samo srce grada, Poluotok. Turistička sezona bila je izvrsna, gosti se nisu dali kući. No s prvim hladnim danima svi su se smrznuli zbog poskupljenja. Poskupjelo je gotovo sve, pa čak i mahovina za pod bor. 

U rujnu su programeri iz cijeloga svijeta stigli u Zadar, a bilo je tako dobro da će doći i dogodine. Dana 29. prosinca - rekord. Čak 294 novozaražena u Zadarskoj županiji. Vlada blagdanska "šoping" groznica. Prosinac donosi i lijepu vijest - Zadarska županija i službeno je očišćena od mina.

A gradski proračun, donesen je dva dana prije Silvestrova. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!