Sutra počinje Porcijunkulovo, središnji festival u Čakovcu

27.07.2022.

13:58

Autor: Ivica Grudiček/HTV/HRT/D.S.

Čakovec: U četvrtak 28. srpnja počinje Porcijunkulovo

Čakovec: U četvrtak 28. srpnja počinje Porcijunkulovo

Foto: HTV / HRT

Sjever je ovih dana u znaku festivala. U Varaždinu se održava CRAFT Beer festival, a u Čakovcu sutra počinje Porcijunkulovo, najveća turistička ljetna manifestacija. Od četvrtka do utorka, posjetitelji će moći vidjeti desetke glazbenika, 150 izlagača i mnogo sadržaja.

Pozitivni su turistički pokazatelji i u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji. U odnosu na rekordnu 2019. Varaždinska i Međimurska županija imaju 5 posto više dolazaka turista, a najvažniji festivali još nisu niti počeli.


Varaždinski Špancirfest počinje 19. kolovoza, a u četvrtak 28. srpnja počinje Porcijunkulovo, središnji festival u Čakovcu.


- Pripremamo puno toga novog, službena manifestacija otvorenja počinje u 19 sati, a u 21 sat počinje prvi koncert na velikoj bini, rekao je direktor Turističke zajednice grada Čakovca Filip Horvat.


Manifestacija je podijeljena na četiri zone. Posjetitelje tako očekuje dječja zona, Porcijunkulovski plac, koji je zamišljen kao zona za OPG-ove i zdravu hranu, Urbani parkić na kojem će nastupiti izvođači hrvatske urbane scene i Zona tradicije, na samom Franjevačkom trgu ispred crkve.


Kako bi izbjegli gužve u centu grada, organizatori su ove godine odlučili napraviti dva kruga. Jedan je po perivoju Zrinskih, a drugi u samom centru grada, rekao je Horvat.


Na Porcijunkulovu će sudjelovati 150 izlagača, a Horvat je najavio bogat glazbeni program.


Porcijunkulovo ima i religijski sadržaj, a središnji događaj predviđen je u utorak 2. kolovoza uz procesiju središtem Čakovca. 
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!