Na Brijunima nikad bolja sezona i posezona

27.09.2022.

12:16

Autor: Klara Dujmović/M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Na Brijunima nikad bolja sezona i posezona

Na Brijunima nikad bolja sezona i posezona

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

Na Brijunima nikad bolja sezona i posezona. Svi su izleti za taj Nacionalni park rasprodani, a brodovi popunjeni. Za listopad pripremaju posebne manifestacije koje će na otočje dodatno privući posjetitelje i promovirati njegove ljepote.

Gužva u fažanskom pristaništu. Za odlazak do Brijuna čeka se u redovima.

Brodovima svaki dan na Brijune dolazi i do tisuću izletnika.

Tijekom četverosatnog vođenog obilaska upoznat će povijest otočja, razgledati njegove kulturne spomenike, upoznati prirodne ljepote.

- Brijuni su uvijek inspirativni. Uvijek imaju neki novi moment, sada vidite dva nova magarčića bebe, život ide dalje na Brijunima, rekla je Branka Biloš, vodičica NP Brijuni.

Na Brijune su se vratile organizirane grupe posjetitelja.

Svakoga je dana mnogo onih koji žele posjetiti Nacionalni park.

- Bilo bi dobro da se rezervira nekoliko dana ranije, naročito za vikende kada imamo veći broj posejtitelja, istaknula je Marija Štoković, voditeljica Odjela za posjećivanje, sport i rekreaciju NP Brijuni.

- Mi smo ove godine uspjeli dosegnuti 40 do 45 posto povećanja broja posjetitelja, što u biti iznosi da smo sa 180 tisuća posjetitelja uspjeli dosegnut 240 posjetitelja što je maksimalan rekord parka, rekao je Marno Milotić, ravnatelj NP Brijuni.

Kako bi produljili sezonu, na Brijunima pripremaju brojne rekreacijske i sportske sadržaje, poput dana otvorenih vrata, te obiteljskog golf-vikenda.

- Kroz godinu radimo razne manifestacije kroz koje pokušavamo educirati naše posejtitelje, raditi na održivosti turizma i promovirati te posebnosti parka, istaknula je Reanna Bajković Relić, glasnogovornica NP Brijuni.

Jesen će dakle na Brijunima biti aktivna, a mnoge manifestacije i izleti dostupni po pristupačnijim cijenama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!