Vozači dubrovačkih autobusa uče engleski jezik

17.03.2023.

17:28

Autor: Morana Baričević/M.M./Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

Vozači dubrovačkih gradskih autobusa uče engleski jezik

Vozači dubrovačkih gradskih autobusa uče engleski jezik

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Pripremajući se za predsezonu i sezonu vozači dubrovačkih gradskih autobusa uče engleski jezik. Radionice su organizirane u suradnji s dubrovačkom Turističkom i ugostiteljskom školom. Osim što će pomoći vozačima u budućoj komunikaciji s gostima, pridonijet će ukupnoj kvaliteti i dojmu Dubrovnika među turistima.

Dubrovački vozači javnog gradskog prijevoza na radnom se mjestu susreću s raznim situacijama i pitanjima, posebno tijekom turističke sezone.

- Znaju nas najviše pitati turisti koliko ima do staroga grada, gdje su trgovački centri, gdje su kakvi restorani nešto za lijepo pojesti, gdje su tvrđave, gdje su zidine, kako doći do autobusnog kolodvora, do luke Gruž i tako, rekao je Mato Stjepović, vozač Libertas Dubrovnik d.o.o.

Jer mnogima je - uza sva digitalna pomagala - ljudski kontakt nezamjenjiv.

- Najviše vole taj neki naš savjet da im kažemo gdje se što nalazi, unatoč i Google mapama i svemu, ali oni nas vole pitati, potvrditi je li to ta lokacija, ističe Senad Eletović, vozač Libertas Dubrovnik d.o.o.

Stoga je tvrtka Libertas u suradnji s Turističkom i ugostiteljskom školom organizirala edukaciju iz engleskog jezika i komunikacijskih vještina za sve svoje zainteresirane djelatnike.

- Težište je čisto na nekoj osnovnoj komunikaciji. Znači oni su vrlo često, ako ne prvi susret s našim gostima, a onda su svakako drugi. Tako da ono što oni već i koriste i znaju na neki način samo malo da im to osvježimo, rekla je Nataša Mrđenović, prof. talijanskog i engleskog jezika, Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik.

Radi podizanja kvalitete usluge, a tako i ukupne turističke destinacije, prvi su među komunalnim poduzećima pokrenuli ovakve radionice.

Radionice traju dva tjedna za svaku grupu, a tri su već završile edukaciju. Pa će im, uz one prometne i turističke gužve koje ih očekuju, barem komunikacija s putnicima biti manje stresna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!