Kontakt sa životinjama ima terapeutski učinak na Tea

11.01.2023.

17:39

Autor: Ines Milanković/Regionalni dnevnik HTV-a/HRT/D.S.

Životinje imaju terapeutski učinak na Tea

Životinje imaju terapeutski učinak na Tea

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Vukovarac Teo Stefankov maturant je veterinarske škole i strastveni zaljubljenik u životinje. Brine se za više od stotinu različitih životinja, koje na njega imaju terapeutski učinak.

Teo je maturant veterinarske škole i strastveni zaljubljenik u egzotične životinje koje skuplja od treće godine. 


Krenulo je s ribicama, koje je ubrzo zamijenio zmijama. 


- Meni ribice ništa nisu značile jer ih nisam mogao dirati pa me to više frustriralo, nego smirivalo. Jednostavno kad smo zmiju dobili, čovjek mi je rekao da nema naglih pokreta i tako sam se smirio, zmijama mogu biti zahvalan što ne divljam po sobi, imam ADHD i velik poremećaj pažnje, kaže Teo Stefankov


- Zmije ga jednostavno smiruju, one ne osjete njegove tikove, zmije su jednostavno mirne. Izgradile su mu karakter, sada je puno sigurniji u sebe, ističe Vjekoslav Stefankov, Teov otac.


Kontakt sa životinjama imao je terapeutski učinak na Tea pa je tata udovoljio željama i nabavio i udave i druge gmazove.


- Imamo dvije boe, jednog kraljevskog i jednog dijamant pitona od egzotičnih životinja. Imamo i degu-vjeverice, činčilu i ribice, tarantule, nabraja Dajana Stefankov, Teova sestra.


Tu je i tvor, bradata agama, psi, patke i guske, njih više od stotinu, koje svakodnevno traže pažnju, a predstavljaju i svojevrsnu praktičnu nastavu. 


- Želim upisati veterinarski fakultet u Zagrebu, jer san mi je biti veterinar i brinuti se o životinjama, ističe Teo.


Ljubav prema životinjama postala je i životni poziv. Teu želimo, svu sreću. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!