Predin, Anja Rupel i Gobac nastupaju za Petrinju

27.03.2023.

11:20

Autor: Krešimir Volarević/Dobro jutro, Hrvatska/HRT/V.M.

Zoran Predin

Zoran Predin

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Zoran Predin prvi put nastupa sa svojim gostima Anjom Rupel i Davorom Gopcem - i to s humanitarnim predznakom: prikuplja se pomoć stanovnicima Petrinje i okolice. Humanitarni koncert u zagrebačkoj dvorani Lisinski organizira Rotary klub Zagreb Gradec

Uoči koncerta ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska bila je u dvorani Lisinski gdje ih je dočekao dr. sc. don Marino Ninčević, član Rotary kluba Zagreb Gradec:

- Očekuje nas spektakularna glazbena večer, prepuna hitova, dobre glazbe i i još sjajnije atmosfere. Zorana Predina pratit će njegov vrsni sastav Damirov Django Group, a nakon dugo vremena doživjet ćemo uživo i duet Anje Rupel i Davora Gopca, najavljuju organizatori.

Prihodi ovog koncerta namijenjeni su završetku obiteljskih kuća koje je Rotary klub Zagreb Gradec započeo graditi na području pogođenom potresom. Korisnici će biti mlade obitelji s djecom čiji su domovi uništeni u potresu i od tada žive u stambenim kontejnerima.

- To je još jedna u nizu pomoći koje su klub i njegovi pojedinačni članovi uputili stradalima od potresa - od interventnog smještaja preko 120 osoba odmah nakon potresa, 9 mobilnih kućica, na desetke podijeljenih agregata i grijalica, dodjele 37 kamp-prikolica, privremeni smještaj 266 osoba u apartmane, izgradnje septičkih jama, donacije građevinskog materijala do financiranja (izgradnje i sanacije) obiteljskih kuća za 6 mladih obitelji s troje ili više male djece, ističu iz Rotary kluba Zagreb Gradec.

Nadaju se da će prihodi od ovog glazbenog spektakla omogućiti završetak kuća u izgradnji, ali i nastavak humanitarne pomoći stradalima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!