Školski su praznici i vrijeme za "Odmorko"

20.02.2023.

08:27

Autor: Krešimir Volarević/Dobro jutro, Hrvatska/HRT/A.S.

Odmorko, program sportske aktivnosti za djecu

Odmorko, program sportske aktivnosti za djecu

Foto: Ilustracija, Dobro jutro, Hrvatska / Shutterstock, HRT

Djeca su na školskim praznicima tijekom ovoga tjedna, a to znači da je u Zagrebu aktivan program Odmorko.

Školski sportski savez Grada Zagreba tijekom drugog zimskog odmora učenika organizira program još jedan program Odmorko. Program će se provoditi od 20. do 24. veljače 2023. godine.

Gost je Dario Franjić, voditelj sportskog programa u Školskom sportskom savezu grada Zagreba. 

Sudjelovanje u aktivnostima je potpuno besplatno za sve učenike osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba uz predočenje važeće iskaznice ili zahtjeva za izradu iskaznice Hrvatskog školskog sportskog saveza za Grad Zagreb.

- Prijave nisu potrebne za većinu programa, već je potrebno doći na objekt u vrijeme koje je navedeno na plakatu, uz posjedovanje iskaznice Hrvatskog školskog sportskog saveza za grad Zagreb ili sa zahtjevom za izradu iskaznice, objasnio je Franjić.

U okviru ovogodišnjeg zimskog programa učenici će moći koristiti plivališta Iver, Utrina, Svetice, Jelkovec i Zimsko plivalište Mladost te klizališta ŠRC Šalata i Velesajam.

- Osim plivanja i klizanja učenici će moći sudjelovati u igraonicama kuglanja, squasha, streljaštva, taekwondoa te našeg poludnevnog programa Zgombaonice, kazao je.

- Zgombaonica je poludnevni program gdje učenici dolaze u osam sati na objekt i u jedan sat odlaze s njega. Obavljaju sportske aktivnosti uz stručni pedagoški nadzor kineziologa, rekao je.

- Činjenica je da djeca provode vremena na tabletima i pametnim telefonima, ali tu smo mi da im smislimo svaki program na neki zanimljiv način, da barem u ovom zimskom odmoru provedu aktivno svoje vrijeme, kazao je. 

Više informacija možete pronaći na njihovoj mrežnoj stranici

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!