Udruga "Srma" počela s kreativnim radionicama za djecu i odrasle

15.02.2023.

08:39

Autor: Magdalena Šipić/M.M./Vijesti/IMS/HTV/HRT

Udruga "Srma" počela s provedbom novoga ciklusa kreativnih radionica za djecu i odrasle

Udruga "Srma" počela s provedbom novoga ciklusa kreativnih radionica za djecu i odrasle

Foto: Vijesti / HTV/HRT

Sinjska udruga za civilno društvo i kvalitetu življenja "Srma" počela je s provedbom novoga ciklusa kreativnih radionica za djecu i odrasle. Aktivnosti su raznovrsne i zabavne, ali i korisne. Osobito za najmlađe. Ručni rad, naime, dokazano jača usredotočenost, potiče kreativnost i, što je u novije vrijeme sve važnije, utječe na razvoj fine motorike.

Prostorija mala, ali puna radosti i stvaralačkog žara.

Radimo snjegoviće, lutke od vune, oblačiće, pahuljice, hobotnice, zanimljive stvari, sad radimo maske, rekla su Dora i Saša, polaznice radionice. 

Nadahnuća ne manjka, a ni polaznika.

- Mama je to vidjela na internetu i kako ja jako volim crtati i raditi kreativne stvari mislila je da je to za mene. Kad sam prvi put došla jako mi se svidjelo i tako sam nastavila, rekla je Petra Čarić, polaznica radionice.

- Bila sam na ljetnim radionicama, a inače volim puno crtati, šivati, dodala je Sara Maleš, polaznica radionice.

Kreativne radionice udruga Srma inače, organizira već 12 godina. A sudjelovati mogu predškolci i polaznici osnovnih škola.

- Tako su i zamišljene radionice, da ovi stariji pomognu mlađima i tako guramo. Žao mi je što danas nema volontera, inače i oni pomažu, izgrade sebe, a djeci oplemene dan, istaknula je Dijana Filipović Grčić, Udruga "Srma", Sinj.

- Na taj način pokušavamo djeci proširiti svijet njihovih sposobnosti, vještina i da vide da su ovakve radionice nešto lijepo gdje se spontano može naučiti nešto novo, dodala je Snježanka Jadrijević, predsjednica Udruge "Srma", Sinj.

- Bilo mi je važno da ga maknem iz kuće, s ekrana, da se druži što više, da bude kreativan, da se oslobodi u svakom pogledu, rekla je Maša Jenjić, majka polaznika radionice.

Ručni rad naime, jača usredotočenost, strpljenje i upornost, opušta i potiče kreativnost, a važan je i za razvoj motorike. Pa ne bi bilo loše, da se provodi i češće.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!