Ljubiteljima bicikliranja u Istri obogaćena ponuda

06:54 / 07.07.2021.

Autor: Klara Dujmović/Kornelija Benazić/Regionalni dnevnik/P.F./HRT

Punionica za električni bicikl i servis

Punionica za električni bicikl i servis

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Ljubitelima bicikliranja vožnja središnjom Istrom bit će udobnija i sigurnija. U Žminju su postavljene dvije punionice za električne bicikle s punktom za servisiranje.

Ivan Zohil aktivni je član lokalnog biciklističkog kluba. Sada će imati i punkt za servisiranje bicikla.

- Svakavih popravaka bude, bušenja, promjene kotača, nakupi se masnoća, bicikle treba redovito održavati u svakoj situaciji, rekao je

Svi koji imaju električni bicikli na ovom će ga mjestu moći i napuniti. Broj turista biciklista svake je godine sve veći.

-  I mi definitivno računamo da u sezoni imamo 3 do 4,5% gostiju koji dolaze ili samo zbog bicikla ili im je bicikl odmah drugi po interesu, istaknuo je direktor TZ-a Istarske županije Denis Ivošević.

U Žminju su postavljena dva ovakva punkta ukupno vrijedna oko 60.000 kuna i to uz pomoć europskog novca i županijskog Odjela za turizam.

- Imamo preko 30-ak punionica diljem Istre i to je jako dobra ponuda, smatra Nada Prodan Mraković, pročelnica UO-a za turizam Istarske županije.

Uz električne su punionice za bicikle u Žminju uređena i četiri mjesta za punjenje električnih automobila.

- Jedan takva pomoć jako je dobrodošla i od ministarstva, fonda i turističke zajednice kako bismo takve projekte realizirali, rekao je načelnik općine Žminj Željko Plavčić.

Ukupno je u punionice za električne bicikle i automobile uloženo pola milijuna kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!