"New Horizons", album prvijenac Zvonimir Radišić trija

01.02.2023.

21:30

Autor: Stanko Čulina/Maja Njirjak/Vijesti iz kulture/HRT

Zovnimir Radišić Trio

Zovnimir Radišić Trio

Foto: HRT / HTV

Na hrvatskom jazz-obzoru nove horizonte donio je istoimeni album prvijenac Zvonimira Radišića - "New Horizons". Naziv nije slučajan jer otkriva da osim što se rodio album, Zvonimir Radišić postao je i otac.

- Album je nastajao kroz nekih pet godina. Kroz različite životne situacije pokušao sam to pretočiti u emociju i tu realnost što se događala u note, nekada uspješno, a nekada neuspješno, kazao je Zvonimir Radišić, gitarist i aranžer "Zvonimir Radišić Tria".

Sedam skladbi nije nastalo preko noći, no album je vrlo uspješno snimljen gotovo u dahu.

- Album je snimljen u toku jednog jutra. Imali smo dobre uvjete u studiju i to nam je dalo mogućnost da muziciramo na tom CD-u, izjavio je Henry Radanović, kontrabasist u Zvonimir Radišić triju.

- Često kod mladih glazbenika vidimo da tehnika i sve što su naučili ne prati i jedna zrelost, autorska, životna zrelost. Kod Zvoneta je to fantastično što je on relativno mladi glazbenik, ali je sve naučio i sve što radi je vrlo zrelo, vrlo promišljeno, rekao je Tonči Grabušić, bubnjar u Zvonimir Radišić triju.

Iako je trio Zvonimiru najdraža forma, klasika u njegovoj krvi i glazbena naobrazba utkala se u album i rezultirala suradnjom s gudačkim Vortex Strings kvartetom. Nakon izvrsnih kritika sada čekaju nastupe pred publikom jer upravo to čini jazz-glazbu živom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!