Pjesme za Doru - koji je savršeni recept?

24.10.2022.

15:54

Autor: Dorijan Klarić/Kod nas doma/HRT/R.S.

Dora 2023

Dora 2023

Foto: Kod nas doma / HRT

Poznati domaći glazbenici i svi oni koji to žele postati ovih dana ubrzano traže savršeni recept za Doru 2023.! Do isteka natječaja ostalo je točno mjesec dana, a fanove hrvatskog Izbora za pjesmu Eurovizije posebno su razveselile priče o većem broju pjesama koje će se natjecati za pobjedu.


Glazbenici su u pripremi za Doru 2023, a gledatelje hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije veseli povećanje broja pjesama 


Mogućnost većeg broja pjesama koje će se natjecati za pobjedu otvorit će put nekim novim licima.


- To nam jako daje nadu da će proći i možda neki autori koji nisu iskusniji nego možda i neke mlade nade, mladi vizionari, kaže Ivan Horvat.  


I mladi i stari vizionari već godinama pokušavaju dokučiti savršeni recept za Doru. Trendovi se mijenjaju, ali ne i dobro staro pravilo da je najbolje biti svoj! 


- Mislim da mi Hrvati imamo nekakav kompleks da mislimo da ćemo se bolje predstaviti na nekom drugom jeziku imajući neku referencu negdje drugdje, a mi smo zapravo i povijesno i umjetnički bogata nacija. Imamo jako puno toga što nas može inspirirati na nešto što je autentično, govori Vlaho Arbulić za HRT-ovu emisiju Kod nas doma.


- Nitko ne izlazi u te tri i pol minute kao netko poseban, netko drugačiji. To je ono što mi nemamo i na čemu bi trebali raditi, rekao je Boris Đurđević.


-Mora bit taj zarazni jedan refren kada ga čujete prvi put da već drugi lagano pjevate, ističe Predrag Martinjak Peggy.Svi naši sugovornici slažu se u još jednoj stvari: Dora ne bi smjela biti katalog već viđenih trendova i prokušanih formula. 


- Često mi volimo ono što je pobjedilo prošle godine pa se takve tri pjesme ponove sljedeće godine, kaže Predrag.


- Očekujem što više neočekivanih rješenja i neočekivanih predstavnika, govori Vlaho.


- Bitna je i pjesma i vizualno nastup, produkcija, apsolutno cijeli paket je bitan, nadodaje Ivan
Sudeći po različitim taktikama kojima se autori služe u pronalasku savršene pjesme, jasno je da će i Dora 2023. biti ono po čemu je zapravo i najpoznatija, mješavina različitih stilova, ritmova, pa i namjera!


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!