Prvi vikend Pauline P. u kinima: 13 i pol tisuća gledatelja

28.03.2023.

11:24

Autor: V.M./HRT

"Dnevnik Pauline P."

"Dnevnik Pauline P."

Foto: promo / HRT

Prema podacima distributera objavljenim na mrežnim stranicama BoxOffice.hr igrani film za djecu Nevena Hitreca "Dnevnik Pauline P." je u prvom vikendu prikazivanja u kinima, od 23. do 26. ožujka, pogledalo 13 485 ljudi, što je drugo najbolje kino otvaranje nekog dječjeg filma nakon Šegrta Hlapića iz 2013. godine. 

I uoči distribucije za "Dnevnik Pauline P." postao je golem interes – samo na zagrebačkoj premijeri 18. ožujka u Kinu SC-a film je vidjelo gotovo dvije tisuće ljudi, dok je premijerno još prikazan u Osijeku, Splitu, Krapini, Mostaru i Rijeci.

- Prve brojke gledanosti upućuju na potencijalne blockbusterovske razmjere za domaće prilike, čemu će svakako pridonijeti mnogobrojna školska publika budući da je temeljem pozitivnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje film dobio preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za gledanje u kinima u sklopu nastave medijske kulture, objavili su iz produkcije filma.


S premijere filma

S premijere filma

Foto: Samir Ceric Kovacevic / promo

Naslanjajući se na predložak poznate školske lektire autorice Sanje Polak, "Dnevnik Pauline P." na topao i duhovit način progovara o školskim dogodovštinama, prijateljstvu, prvim ljubavima i obiteljskoj dinamici iz perspektive glavne junakinje koja neumoljivo pomiče granice jer je u njezinom svijetu sve moguće.

Naslovnu ulogu Pauline P. igra Katja Matković, a u dječjim ulogama pojavljuju se još Aria Dunda, Ramona Ivanda, Tom Rushaidat, Jakov Švarc i Darin Pavišić.

Ostale glavne uloge tumače Igor Kovač, Judita Franković Brdar i Borko Perić, a nastupaju i Iskra Jirsak, Ksenija Marinković, Vinko Kraljević, Dražen Kühn, Slavica Knežević, Nikša Butijer, Areta Ćurković, Anđelko Petric, Ljiljana Bogojević, Luka Petrušić, Draško Zidar, Alen Šalinović, Dušan Gojić, Helena Buljan.

- U novom ruhu, "Dnevnik Pauline P." žanrovski je vedra obiteljska komedija s elementima fantastike, a animirani elementi i kolažni ritam dodatno naglašavaju dječju imaginaciju i dnevničku formu, poručuju iz produkcije filma.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!