"Dnevnik Pauline P." na premijeri oduševio gledatelje

18.03.2023.

20:09

Autor: Maja Njirjak/Dnevnik/IMS/HRT

Katja Matković, a u filmu Paulina P.

Katja Matković, a u filmu Paulina P.

Foto: HRT / HTV

Dječja knjiga "Dnevnik Pauline P." dobio je svoju filmsku verziju. Premijerno prikazan u zagrebačkom Kinu SC, film je oduševio najmlađe, ali i one starije gledatelje. U kina stiže 23. ožujka.

Višeminutnim pljeskom publika je oduševljeno pozdravila filmsku ekipu Dnevnika Pauline P.

Omiljeni dječji lik iz pera Sanje Polak utjelovila je u filmskoj verziji Katja Matković. Za svoju prvu ulogu podršku joj je dao cijeli razred.

- Moja mama kaže da ja nisam trebala uopće glumiti jer da sam to bila ja. I ja se slažem s mamom. Sada kad sam pogledala film, jako se vidim kao Paulina, kazala je djevojčica Katja Matković koja glumi Paulinu P.

Vedri obiteljski film otvara i važne teme poput zajedničkog vremena. Filmski set prate i anegdote.

- Kao što ste vidjeli u ovom odnosu oca i kćeri, mi smo se zaista na setu posvađali na kraju i nekako se rastali. Bila je to simpatična svađa. Ali sad kad je pogledala film rekla je: ”Jesmo si opet dobri?”, ispričao je Igor Kovač koji je glumio oca.

- Definitivno je film pokazao da smo cool, da smo frajerice, da možemo apsolutno sve što god treba, tako da je super kroz tu jednu perspektivu pokazati jednu junakinju na takav način, kazala je Judita Franković Brdar koja u filmu glumi majku.

Čini se da smo dobili filmski dječji klasik, a s obzirom na književne predloške u nastavcima, zanimljivo je vidjeti što planira redatelj.

- Logično je razmišljati o nastavku. Ono zabrinjavajuće je da je film 2013. dobio sredstva za razvoj scenarija, tako da je 10 godina trebalo. Nadam se da će malo brže od toga dobiti nastavak ako bude uspješan, rekao je redatelj filma Neven Hitrec.

- Izvrstan je film. Navažnije je da se svidio djeci. Baš se osjetila sjajna atmosfera. Sigurno bi HAVC mogao napraviti više, možda kada bi jedan dio budžeta baš odvojio za filmove za djecu i mlade, puno puta smo to sugerirali, izjavila je Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija.

- Jesmo očekivali veliki interes, ali ovakav nalet zaista nismo, tako da smo organizirali još jednu projekciju samo za osnovnoškolce, kazao je Dalibor Jakus iz Odnosa s javnošću.

Film uz preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja u kina stiže 23. ožujka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!