Senj su preuzele maškare; veselje može početi

12.08.2022.

12:32

Autor: Mario Kurevija/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Počeo je 49. međunarodni senjski ljetni karneval

Počeo je 49. međunarodni senjski ljetni karneval

Foto: Nel Pavletic / PIXSELL

Nakon dvije pandemijske godine Senj su sinoć preuzele maškare. Ključeve grada preuzeo je meštar te je time počeo trodnevni, 49. međunarodni senjski ljetni karneval. Velika povorka maškara u kojoj će biti četrdeset grupa, sutra će proći gradskim ulicama.

Sa zalaskom sunca rijeke turista slijevaju se u grad, za njima i povorka maškara koja se jedva probija prepunim ulicama. Došlo je do smjene vlasti, gradonačelnik je ključeve grada predao meštru karnevala, koji je pozvao na:

- Benavljanja, munjasanja, malo smiha i trun griha, a to sve daju maškare, rekao je meštar karnevala Damir Tomljenović-Feralić.

Na poziv svi su se odazvali. Ulice i trg Cilnica prepuni su turista, ali i domaćih gostiju. Veselje može početi.

- Grad je pun, to se vidi večeras na ulicama grada Senja, svi su aktivni, svi rade, nadam se da će tako i ostati, istaknuo je gradonačelnik Senja Jurica Tomljanović.

Turistički rezultati nikada bolji, 2019. već je nadmašena i po broju posjeta i broju noćenja, a takav se trend i nastavlja. Zadovoljni su i ugostitelji.

- Super smo zadovoljni, evo karneval se vratio u Senj i nakon dvije godine mi smo opet tu da zabavimo i ugostimo svu ovu publiku, rekao je ugostitelj Loren Jovanović.

A ugostitelje su u najvećoj gužvi zabavljali inspekcijski djelatnici koji su došli u nenajavljeni posjet. To je dio posla koji oni također moraju obaviti.

Iz turističke zajednice poručuju da će četrdeset velikih karnevalskih grupa proći ulicama u velikoj povorci sutra, posljednjega dana karnevala.

- Petak rezerviran za dječju zabavu, pjena party na škveru, disko party za djecu na Pavlinskom trgu, a subota velika karnevalska povorka, DJ party i velika zabava na trgu Cilnica u Senju, dodao je direktor TZ-a Senj Viktor Samaržija.

- Dođite u Senj u subotu na karneval, poručile su djevojčice Vita, Nika, Eva .

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!