10:46 / 14.07.2021.

Autor: Jana Radić/Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Sin Phila Collinsa na jazz festivalu u Grožnjanu

Ljetna jazz škola HGM-a/ilustracija

Ljetna jazz škola HGM-a/ilustracija

Foto: Hrvatska glazbena mladež / promo

Tradicionalni „Festival Jazz is Back! BP“ održava se u Grožnjanu, od 14. do 27. srpnja, a programi će se prenositi putem interneta.

O programu festivala ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska razgovarala je s tajnicom Hrvatske glazbene mladeži (HGM) Dubravkom Dujmović Kušan i načelnikom općine Grožnjan Claudiom Stocovazom:

Festival će otvoriti koncert BP Evening na kojem nastupaju Primož Grašić, Mario Mavrin, Vid Jamnik i gosti. 


- Svakako je ova koncertna večer kao i sva jazz zbivanja u Grožnjanu hommage Bošku Petroviću, jednom od pokretača festivala. 15. srpnja jazz fanove oduševit će Grožnjan All stars: Luis Bonilla, Alex Sipiagin, Elvis Stanić, Karlheinz Miklin Jr., Lea Lovrenčić, Joe Kaplowitz i Goran Rukavina. Zoran Predin nastupa 16. srpnja, a večer iza rezervirana je za Andreju, Rundeka i ekipu Ftičeki, najavljuju organizatori.


Zdenka Kovačiček nastupit će 20. srpnja, a Kaplowitz jazz kvartet 24. srpnja. Završnu koncertnu večer festivala Jazz is Back! BP, 27. srpnja, uveličat će diva Josipa Lisac, a večer prije nastupit će JM International Music School Finale, studenti i mentori Ljetne jazz škole.


- Svakako jedno od imena koja posebnu pažnju privlače ove godine je Nic Collins, izvrstan bubnjar i sin poznatog Phila Collinsa koji je sa svojim ocem svirao na koncertima te nastupa i solo s vlastitim bendom Better Strangers, ističu organizatori.


Festival će biti moguće pratiti i putem live streama na Youtube kanalu Općine Grožnjan i Hrvatske glazbene mladeži.


Pogledajte snimku prošlogodišnjeg nastupa JM Jazz World Orchestra & Luisa Bonille:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!