U Korčuli veselo proslavljen ulazak u drugu polovinu 2022.

01.07.2022.

19:54

Autor: Stana Živkušić/T.V./Dnevnik/HRT

U Korčuli veselo proslavljen ulazak u drugu polovinu 2022.

U Korčuli veselo proslavljen ulazak u drugu polovinu 2022.

Foto: HTV / HRT

Kažu da je Korčula jedini grad na svijetu u kojem se jednako glasno i veselo slavi i doček - pola Nove godine. Protekle je noći organizirana proslava kojom se, na oduševljenje i mnogobrojnih turista, proslavio ulazak u drugu polovinu 2022.


Svaki 30. lipnja proteklih 18 godina rezerviran je za Korčulu. Jedinstven doček polovice godine pod maskama posljednje se dvije godine nije održao, no čekanje se isplatilo.

- Dvije godine, ovo je bilo odbrojavanje od dvije godine i napokon - mi smo tu, poručila je Barbara Šestanović, Orebić.

- Nisam niti jedne godine propustila maskiranje, i stvarno mi previše znači jer ipak su to ljetne maškare, kaže Karmen Radovan, Korčula.

- Ovo nam je doživljaj, vrlo ozbiljno shvaćamo ovo maškaranje, trudimo se, zadnjih 2 mjeseca radimo kostime, dodaje Maja Biliš, Korčula.

A maštovitih kreacija ne nedostaje, tog je dana sve moguće. I dok se neki pripremaju i više mjeseci, oni drugi sve ostave za posljednji trenutak.

Da je zabava zajamčena, znaju to i stalni gosti iz cijele Dalmacije.

- Nismo propustili niti jednu manifestaciju do sada! Zato što je centar svijeta na pola nove godine u Korčuli, ustvrdio je Ivan iz Makarske. 

- Osjećaj, veselje, zadovoljstvo, sreća, adrenalin, super. Ostajemo dva, tri dana, dva dana se moramo opustiti od zabave da bi došli doma, kaže Antonija Lončar, Cavtat.

Oduševljeni i strani gosti.

- Ovo je nevjerojatan događaj, deseti smo put na ovom dočeku, ovo nema nigdje na svijetu, ističe Rachel Flynn, Ujedinjeno Kraljevstvo.

Doček polovice godine pod maskama ideja Bonkulovića - korčulanske karnevalske udruge. Tog dana, pa sve do ranih jutarnjih sati zabavlja se uz pjesmu i ples, i sve je idealno. Nakon toga - povratak u stvarnost. No, samo do sljedećeg ljeta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!