Danas ćemo saznati tko će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu

11.02.2023.

Zadnja izmjena 02:59

Autor: Ivana Perić/M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Uoči glazbenog spektakla - Dore

Uoči glazbenog spektakla - Dore

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

U Opatiji se sutra održava Dora, izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije. Jedan od naših najgledanijih zabavnih događaja i sutra će zasigurno privući veliku pozornost. Već se danima raspravlja o tome tko od 18 izvođača ima najviše izgleda predstavljati našu zemlju u Liverpoolu, u Velikoj Britaniji, koja je od Ukrajine preuzela ovogodišnje domaćinstvo najpoznatijeg svjetskog glazbenog natjecanja.

Tristotinjak tona opreme, 500 rasvjetnih tijela, 16 kamera, 260 četvornih metara led ekrana, 120 ljudi, proširena stvarnost - tako će, barem s tehničke strane gledano, izgledati glazbeni spektakl - izbor hrvatske pjesme za pjesmu Europe.

- Očekujem jedan rekao bi spektakularan prijenos. Bit će 18 izvođaća, to već znamo, pjesme smo već čuli, ali vjerujem da će se mnogi iznenadit kad vide njihove interpretacije uživo, rekao je Tomislav Štengl, urednik projekta Dora 2023.

Na sceni će i ove godine sve izgledati impresivno, no sve je i dalje ovijeno velom tajne. Mnogo je posla za sve službe - od tehničkih do onih zaduženih za uljepšavanje.

- Puno radimo, ali obzirom da smo u Opatiji, uz more, na suncu, sve je puno lakše, rekla je Ana Puljis, kostimografija HRT-a.

Jer Dora se vratila onamo gdje i pripada - na obostrano zadovoljstvo - Opatije i HRT-a.

- Kao svake godine trudim se da s Dorom bude tehnički iskorak, od pozornice nadalje, da sve bude na nivou, kako ovaj događaj i zaslužuje, istaknula je Marija Nemčić, ravnateljica Programa HRT-a.

- Dobro nam došli u Opatiju i vjerujem u najbolju Doru dosad obzirom na izvođače, voditelje, obzirom da je HRT dao sve od sebe da napravi najbolju televizijsku priču, rekao je Fernando Kirigin, gradonačelnik Opatije.

Sutra očekujemo vrhunski spektakl, a revijalni dio u znaku Tonija Cetinskog.

- Bit će tu naravno i nekih pjesama koje me vežu za Doru, tad nije bila još Dora nego izbor pjesme za Euroviziju, Nek te zagrli, Nek ti bude ljubav sva, al neću sad sve govorit, kaže.

Neki skrivaju informacije, neki kostime. Jer sutra se može očekivati - neočekivano!

Prijenos novog izdanja Dore možete pratiti od 20:15 na Prvom programu Hrvatske televizije, HRT-ovim platformama i Drugom programu Hrvatskog radija!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!