Noć šišmiša u Divljem srcu grada

28.08.2021.

13:02

Autor: Krešimir Volarević/Dobro jutro, Hrvatska/Hina/V.M./HRT

Noć šišmiša

Noć šišmiša

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

U Zoološkom vrtu grada Zagreba večeras se obilježava Međunarodna noć šišmiša. Posjetitelji će moći razgledati i upoznati čudesan svijet letećih sisavaca uz pomoć edukatora.

 Skupine posjetitelja u 19 sati će se sati formirati pokraj glavne blagajne, u svakoj od osam skupina može biti najviše 35 ljudi.


Ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska bila je u zagrebačkom zoološkom vrtu gdje ih je dočekao edukator Tomislav Krizmanić:

Pod vodstvom edukatora doznat će po čemu su šišmiši posebni, zašto su važni te koji zanimljivi rekordi krase njihov svijet. Bavit će se i prehranom šišmiša, pa će biti riječi o šišmišima koji se hrane kukcima, onima koji jedu nektar i sočne plodove iz prirode te šišmišima koji se nazivaju vampirima.


Atraktivno stvorenje iz bajki pričat će o praznovjerjima koja se vežu uz šišmiše, a kostimirani grof Drakula bit će raspoložen za fotografiranje. Edukatori će posjetiteljima govoriti i o izumrlim vrstama šišmiša te razlozima ugroženosti vrsta čiji je opstanak upitan.


Skupine će posjetiti i Zonu sumraka, paviljon u kojem će promatrati žive šišmiše. Fokus će biti na egipatskom letipsu.


U spilji Lavlje stijene Kidepo pojasnit će se zašto mnoge vrste šišmiša odabiru spilje za zaklon, razmnožavanje i zimovanje. Posjetitelji će doznati i čemu služe kućice za šišmiše te kako ih izgraditi.


U 21 sat posjetitelje pokraj Paviljona za majmune očekuje predstava mađioničara Vladimira Štimca, a nakon nje druženje će moći nastaviti u restoranu Kod morskog lava.


Ulaznice za Noć šišmiša prodaju se po cijeni običnih ulaznica za Zoološki vrt. Moguće ih je rezervirati putem e-adrese edukacija@zoo.hr, a ako ostane neprodanih, moći će se kupiti na dan održavanja programa na glavnoj blagajni Vrta, priopćio je u utorak Zoološki vrt grada Zagreba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!