HRT-ov TV kalendar novim špicama obilježava 45 godina emitiranja

06.05.2021.

11:07

Autor: HRT - RJ Marketing i Komunikacije

TV kalendar

TV kalendar

Foto: HTV / HRT

TV kalendar, jedna od najdugovječnijih emisija Hrvatske radiotelevizije (HRT) u godini kada obilježava 45. godišnjicu emitiranja gledateljima će se predstaviti u novome ruhu. Naime, od 8. svibnja ove godine ova dokumentarno-povijesna emisija kreće sa novim špicama i jingleovima u HD rezoluciji koje prvenstveno naglašavaju transformaciju televizije kao medija tijekom povijesti.

Od početka emitiranja 3. siječnja 1976. godine emisija se sadržajno i koncepcijski nije značajnije mijenjala, no mijenjala se tehnologija te ju gledatelji sada prate u HD-u i formatu 16:9.

U trajanju od desetak minuta svakodnevno u sažetom obliku obrađuje političke, kulturne, sportske, znanstvene, povijesne i druge teme iz hrvatske i svjetske prošlosti u povodu neke obljetnice.

TV kalendar

TV kalendar

Foto: HTV / HRT

Danas ima slot od 12 minuta i emitira se premijerno u 6.10. te u dvije reprize – u 11:40. i 16:40 na HRT1. Trenutačno se sastoji od pet dvominutnih priloga koji u informativno-dokumentarnoj formi obrađuju teme iz hrvatske i svjetske prošlosti te povijesnog pregleda sastavljenog od sedam sličica ili videa.

Emisiju su stvorili urednici Vladimir Fučijaš i Obrad Kosovac, a poslije njihova umirovljenja na uredničkoj poziciji naslijedili Vladimir Brnardić, te od listopada 2017. Leon Rizmaul.

TV kalendar

TV kalendar

Foto: HTV / HRT

Posebni povijesni pregled TV kalendara emitirat će se 15. svibnja povodom Dana Hrvatske radiotelevizije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!