Zadnja klapa druge sezone HRT-ove serije 'Nestali'

04.06.2021.

12:27

Autor: HRT - RJ Marketing i Komunikacije

Završeno snimanje druge sezone serije 'Nestali'

Završeno snimanje druge sezone serije 'Nestali'

Foto: HTV / HRT

Snimanje druge sezone HRT-ove mini igrane ratne serije "Nestali" u trajanju od četiri epizode završeno je jučer, a prikazivanje se očekuje u jesenskoj shemi javnog servisa. Serija je snimana na području Starigrada Paklenice, Rovanjske, Selina, Obrovca i kanjona Zrmanje, a snimanje je trajalo mjesec i pol.

Sa snimanja druge sezone serije "Nestali"

Sa snimanja druge sezone serije "Nestali"

Foto: Clinica studio / za HRT

Radnja druge sezone zbiva se 1995. godine, u vrijeme održavanja vojno redarstvene akcije Oluja, točnije priča se nastavlja ondje gdje je stala u prvoj sezoni – jutro, 4. kolovoza 1995. godine.

Šestorica junaka kreću prema oslobođenom teritoriju Hrvatske kako bi se susreli s vojnicima Hrvatske vojske koji sudjeluju u akciji Oluja. Na tom putu upadaju u razne situacije koje će njihov put ka slobodi pretvoriti u borbu za vlastiti život u utrci s vremenom. 

I dalje su u fokusu likovi Prke, Sikire, Nervoze, Gradskog, Delona i Pape, koje glume Goran Navojec, Bojan Navojec, Filip Križan, Marko Cindrić, Alan Katić i Vedran Živolić, a njima se na kraju prve sezone pridružila i Snježana koju igra Sandra Lončarić.

Uz navedene glavne glumce u drugoj sezoni gledat ćemo Enesa Vejzovića, Mladena Čuturu, Nikšu Butijera, Tarika Filipovića, Milivoja Beadera, Roka Sikavicu, Igora Kovača, Kseniju Pajić, Anju Matković, Mariju Škaričić, Alena Liverića, Slavena Knezovića, Filipa Radoša, Elvisa Bošnjaka, Miju Jurišića, Stipu Radoju i mnoge druge.

Redatelj serije je Kristijan Milić, scenarist Joško Lokas, koscenarist Nikola Kuprešanin, direktor fotografije Mirko Pivčević, redatelj druge ekipe Ivan Pavličić, scenograf Damir Gabelica, kostimografkinja Vedrana Rapić, slikarice maske Ana Bulajić Črček i Snježana Gorup, montažer Veljko Segarić, a producenti su Joško Lokas, Domagoj Jović i Vedran Kasap. Urednica za HRT je Zinka Kiseljak.

Prva sezona "Nestalih" iznimno je dobro prihvaćena i od publike i od kritike, osvojila je Zlatni studio za najbolju tv seriju, a glumac Goran Navojec za ulogu vojnika Prke dobio je Večernjakovu ružu.

Sa snimanja druge sezone serije "Nestali"

Sa snimanja druge sezone serije "Nestali"

Foto: Clinica studio / za HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!