HRT najgledanija televizija u siječnju

16.02.2022.

15:50

Autor: HRT - RJ Marketing i Komunikacije

HRT zgrada

HRT zgrada

Foto: HRT / HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u siječnju ove godine bila je najgledanija nacionalna televizija tijekom cijelog dana, pokazuju podaci koje je objavila Agencija za elektroničke medije (AEM) prema istraživanju tvrtke Ad Scanner na uzorku od 900 kućanstava koja predstavljaju 720.000 Iptv i kabel kućanstava u Republici Hrvatskoj. HRT time ulazi u treću godinu lidera po gledanosti, budući da je još od kraja 2019. najgledanija televizija u Hrvatskoj.

Prema navedenim podacima, ukupni udio u gledanosti televizijskih kanala Hrvatske televizije na cijelom danu za siječanj bio je 26,8%, što je čini najgledanijom televizijom.

Također, Prvi program Hrvatske televizije (HRT-HTV1) s udjelom u gledanosti (SHR) od 16,7% bio je najgledaniji tv kanal u siječnju, dok je Drugi program (HRT-HTV2) imao udio od 7%.

Prvi program HTV-a kontinuirano je na prvoj poziciji najgledanijih tv kanala, što ukazuje na relevantnost i utjecaj javnog medijskog servisa u vrlo dinamičnom medijskom okruženju.

Među najgledanijim emisijama u siječnju bio je popularni HTV-ov kviz „Potjera“ s udjelom u gledanosti od 27%. Inače, upravo je kviz „Potjera“ osvojio nagradu Zlatni studio u kategoriji najbolja tv zabava početkom ovog mjeseca, čiji je urednik Igor Grković.

Osim „Potjere“, među najgledanijim sadržajima javnog medijskog servisa bio je i središnji „Dnevnik“ HTV-a s udjelom u gledanosti od 22%.

Hrvatska radiotelevizija time nastavlja trend još iz kraja 2019. godine, a prošle je godine bila najgledanija televizija s ukupnom gledanosti svih HRT-ovih kanala od 26,2%, dok je najgledaniji kanal bio je HTV1 s prosječnih 15,4% udjela.

HRT je naime u prošloj godini prenosio velike sportske projekte, Europsko prvenstvo u nogometu i Ljetne Olimpijske igre, pa je tako i najgledaniji programski sadržaj u prošloj godini, prema prosječnoj minutnoj gledanosti, u Hrvatskoj, bilo 1. poluvrijeme EP u nogometu: Hrvatska – Španjolska, s 32,6% AMR.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!