Posebno izdanje "Potjere" u povodu Dana hrvatske knjige

19.04.2021.

09:48

Autor: HRT - RJ Marketing i Komunikacije

Četvrtak, 22. travnja na Prvom - posebno izdanje kviza

Četvrtak, 22. travnja na Prvom - posebno izdanje kviza

Foto: Potjera / HRT

U četvrtak 22. travnja u povodu Dana hrvatske knjige na Prvom programu (HRT-HTV1) u 18:10 prikazat ćemo posebno izdanje svog popularnog kviza "Potjera".

U njemu će naime kao natjecatelji sudjelovati poznate osobe iz kulturnog života kako bi svojim nastupom u kvizu popularizirali čitanje knjiga te pokazali koliko je ono važno.

Riječ je o Draženu Ilinčiću, HRT-ovom novinaru, Mariu Kovaču, kazališnom i filmskom redatelju, Danielu Rafaeliću, povjesničaru filma te Seidu Serdareviću, uredniku i izdavaču.

Četiri igrača koji se međusobno poznaju od prije zaigrat će kao tim te pokušati pobjeći lovcu, a koliko će im u tome pomoći njihova (ne) načitanost saznat ćemo na Dan hrvatske knjige.

Dana 22. travnja obilježava se Dan hrvatske knjige, odlukom Sabora Republike Hrvatske od 1996. godine, u spomen na Marka Marulića koji je toga datuma 1501. godine dovršio "Juditu".

video thumb

Također, 2021. godina proglašena je Godinom čitanja u Hrvatskoj temeljem prijedloga Ministarstva kulture i medija kojeg je prihvatila Vlada Republike Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!