Počelo snimanje nove HRT-ove humoristične serije "Minus i plus"

19.04.2021.

14:37

Autor: HRT - RJ Marketing i Komunikacije

Sa seta humoristične serije Minus i plus

Sa seta humoristične serije Minus i plus

Foto: Maxima film / za HRT

Snimanje nove HRT-ove humoristične serije "Minus i plus" prema konceptu i scenariju Ognjena Sviličića započelo je danas u zagrebačkom studiju Katran. Ovu dvanaestodijelnu seriju za Hrvatsku radioteleviziju snima produkcijska kuća Maxima film, režiju potpisuje Aldo Tardozzi, izvršni producent je Hrvoje Habeković, producent Damir Terešak, a urednica serije na HRT-u je Zinka Kiseljak.

- Riječ je o klasičnom sitcomu prilagođenom našem mentalitetu. Ona naime crpi humor iz svakodnevnog života, to su situacije u kojima smo se svi našli i na neki način opisuje Hrvatsku. To je upravo vrsta humora kakav trebamo u ovim vremenima, najavio je Ognjen Sviličić.

"Minus i plus" priča je o mlađem bračnom paru Luciji i Kruni koji su uletjeli u brak, a da se prije toga zapravo uopće nisu dobro upoznali. Lucija je razigrana Dalmatinka, televizijska voditeljica na lokalnoj televiziji, bezbrižna, vesela, povremeno lakomislena i površna, a Kruno ozbiljan i staložen odvjetnik iz Zagreba.

Posve su različiti po karakteru i mentalitetu, te ne poznaju dobro obitelji, prijatelje ni prošlost druge strane. U seriji pratimo kako pokušavaju izaći na kraj sa svim stvarima koje ih smetaju jedno kod drugoga – od ophođenja s ljudima, različitim ukusima u hrani i odijevanju pa sve do obitelji koje su posve različite. Ipak, njihova je ljubav dovoljno jaka kako bi mogli prihvatiti različitosti.

Osim Lucije i Krune, serija prati i odnose Kruninih roditelja – majke Emilije (glumice) i oca Filipa (profesor filozofije), čiji je brak u mnogočemu nezreliji od Kruninog i Lucijinog. Luciji roditelji žive u Splitu i tipični su Dalmatinci, sa snažnom i dominantnom majkom Ivankom. Lucijin brat Jure vječni je student, s lakoćom upada u nevolje i često traži pomoć sestre i šogora.

Redatelj Aldo Tardozzi kaže kako je scenarij vrlo zanimljiv te kako je posebno zadovoljan ekipom, kako onom ispred, tako i onom iza kamere. Snimanje je planirano do lipnja.

- Nadamo se kako će nas poslužiti sreća i najvažnije zdravlje, atmosfera je odlična, istaknuo je Tardozzi.

Sa seta humoristične serije Minus i plus

Sa seta humoristične serije Minus i plus

Foto: Maxima film / za HRT

U glavnim su ulogama Iva Jerković kao Lucija, Igor Kovač kao Kruno, Ksenija Pajić kao Emilija, Damir Lončar kao Filip, Stipe Radoja kao Jure, Arijana Čulina kao Ivanka i Filip Radoš kao tata Vinko.

U ostalim ulogama su Areta Ćurković, Irena Tereza Prpić, Domagoj Mrkonjić, Mladen Čutura, Nela Kocsis, Marko Petrić, Jelena Miholjević, Csilla Barath Bastaić, Ivana Gulin, Gloria Dubelj, Dušan Gojić, Marica Vidušić, Živko Anočić i dr.

Za najavnu špicu korištena je pjesma Tončija Huljića "Minus i plus", u glazbenoj obradi Mate Matišića.

Direktor fotografije je Filip Tot, scenograf Bojan Drezgić, kostimografkinja Vesna Librić, slikarica maske Snježana Raguž, autor glazbe Mate Matišić, snimatelj tona Matija Santro, montažeri Ivan Živalj i Sara Gregorić, izvršni producent Hrvoje Habeković, producent Damir Terešak, a urednica serije Zinka Kiseljak.

Planirani završetak snimanja je početkom lipnja 2021., a gledatelji će seriju moći pratiti u jesenskoj shemi 2021/22. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!