Nacionalni park Risnjak dobio svoju prvu skladbu - Moments

10:42 / 17.08.2021.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT/V.G.

Bruno Mičetić

Bruno Mičetić

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Nacionalni park Risnjak dobio je svoju skladbu. Pjesmu "Moments" glazbenik Bruno Mičetić posvetio je upravo ljepotama Risnjaka. 

- Moram reći da je nama Riječanima Risnjak pod nosom i tamo provodimo puno vremena, barem ja. Tako samo došao na ideju da sam razvio cijeli prijekt - melodije nacionalnih parkova Republike Hrvatske, rekao je Mičetić gostujući u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" te se zahvalio svima koji su podržali projekt.

Jazz koncert koji je Bruno Mičetić sa svojim Quintetom održao u Nacionalnom parku Risnjak prije mjesec dana prvi je u nizu koncerata inspiriranih ljepotom, bojama i zvukovima prirode.

- Sve se posložilo u lijepu priču, ja sam to i mislio raditi online tako da se nešto pozitivno dogodilo u tom periodu korone, rekao je Mičetić.

Želja Brune i njegovog quinteta je da svaki od osam naših nacionalnih parkova dobije svoj zvuk pretočen u skladbu.

- Trenutačno smo u pregovorima s NP Paklenica, to je sljedeći izazov ispred nas, a onda idemo zaokružiti cijeli projekt, napraviti album gdje će se naći 6-7 kompozicija posvećenih nacionalnim parkovima. Svaki put kad skladam pokušavam se zamisliti na tom mjestu, rekao je.

Više pogledajte u videu:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!