Kako uživati u Online koncertima

15:25 / 03.03.2021.

Autor: HRT

Koncerti u pandemiji

Koncerti u pandemiji

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Mnogo nam toga nedostaje u ovo vrijeme restrikcija zbog zaštite od koronavirusa, a koncerti su svakako oni na koje već s nostalgijom gledamo i nadamo se da će nas jednom ponovno vratiti u staro normalno, u gužve dvorana i užitak slušanja omiljenih izvođača. No do tada možda opcija online uživanja u koncertima može barem malo nadoknaditi te stare osjećaje.. 

Platformu za online koncerte razvija i današnja gošća emisije Dobro jutro, Hrvatska Antonija Ikica, voditeljica za on line prodaju ulaznica koja je rekla kako su kada je počela korona započeli interni projekt vezan za prilagodbu kupcima, ali i poslovnim partnerima kako bi im pomogli, a isto tako kupcima da uživaju u sadržajima iz svog doma.

- Projekt smo razvili u dva segmenta, jedan je program uživo, a drugi arhiva, ali s obzirom na situaciju razvili smo program audioteke koja će uskoro zaživjeti, naglasila je.

U emisiju su se putem Skypea uključili glazbenici Renato Švorinić i Martine Thomas.

Rekli su kako je bilo čudno iskustvo on line koncerta u Maloj dvorani Lisinski u sklopu Zagreb Jazz-a gdje je bilo 30 ljudi u publici. Kako su rekli održali su sedam koncerata.

Ikica je naglasila kako se na portalu kupi virtualna ulaznica, kupuje se link putem kojeg se pristupa sadržaju i postoji period u kojem se određeni sadržaj može pogledati.

Istaknula je da kada prođe vrijeme pandemije postojat će koncerti uživo, ali će se zadržati opcija on line koncerata.

Martine je rekla kako se glazbenici u idućoj godini raduju i on line koncertima i onima u živo iako priželjkuju što više koncerata s publikom.

- Za sve zainteresirane potrebno se prijaviti na ulaznice. hr, te odabrati videoteku u kojoj su svi sadržaji, naglasila je Ikica te dodala kako su objavili oko 20 koncerata i kazališnih predstava u prethodnoj godini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!