Dino udomio beskućnika Hrvoja

04.02.2021.

08:29

Autor: HRT

Glumci humanitarci

Glumci humanitarci

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Pomaganje je za mene stvar opće kulture, rekao je u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" glumac Ante Krstulović. Uvijek se, kaže, odaziva humanitarnim akcijama, pa je tako bio i u Africi, volontirao u sirotištima.- To me jednostavno ispunjava. Ako vidiš nekog da kopa po smeću, najmanja je stvar da mu, ako imaš, daš svoje 4 kune viška i pitaš ga kako je. Moram reći da čujete fascinantne priče, naglasio je.

Dino More, glumac, nakon potresa 29. prosinca u Sisačko-moslavačkoj županiji, odmah je krenuo pomagati. Nakon povratka iz Petrinje objavio je status na Facebooku kojim je sve pozvao na solidarnost. Facebook status imao je više od četrdeset tisuća lajkova.

- Imam veliki kombi i odazvao sam se na sve akcije i onda kada su bile poplave u Slavoniji, Srbiji, BiH, nakon potresa na Banovini, tamo sam dva-tri tjedna bio svaki dan, a organizirao sam i sam mnoge akcije, rekao je Dino.

Ispričao je kako je ljetos vidio na Facebooku da mladić moli može li ga netko primiti na stan nekoliko dana zato što ga je gazda izbacio iz nekog hangara. Pozvao je mladića da dođe kod njega u kuću.

- Smjestio sam ga u dnevnu sobu i obojica smo mislili da će to biti par dana, no prošlo je i mjesec. Žena mi se trebala vratiti s mora i ja sam joj rekao kako ima jedna sitnica, imamo čovjeka u dnevnom boravku. Rekla mi je da riješim situaciju dok ona ne dođe, ali nisam i kada je došla rekla je ma, neka ostane, priča Dino.

Smije se i dodaje da mu je žena trudna, a on mnogo putuje pa njihov udomljeni Hrvoje cijepa drva, loži peć kako se ona ne bi naprezala.

- Puno nam pomaže i bolji nam je život s njim nego bez njega, rekao je.

Ante također pomaže beskućnicima preko udruge Slavonsko srce. Dijele im hranu i odjeću.

- Često me pitaju što mi sve to treba, ali ja mislim da je normalno pomagati. Živimo u izobilju i mislim da od tog moramo nešto podijeliti i s drugima, naglasio je Dino i dodao da kad nešto daš, mnogo više dobiješ natrag.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!