16:52 / 07.01.2022.

Autor: Sandra Lacković/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Zbog pandemije porastao broj zaljubljenika u knjige

Što se čita

Što se čita

Foto: Dajana Kruneš / HRT

Čini se da je pandemija utjecala i na čitanje. Dubrovačke knjižnice u prošloj godini bilježe veći broj čitatelja. Unatoč epidemiološkim ograničenjima, održale su brojne kulturne događaje. 

2021. bila je godina čitanja - Dubrovačke knjižnice pamtit će je po 1032 nova člana - tomu je zasigurno pridonijela i pandemija. Elena Ferante, Jo Nesbø, Maja Lunde, Delia. 

- Najviše se čitaju ljubići, kriminalistički romani, pustolovni. Izbor bio odličan s obzirom na cjelokupnu situaciju i mislim da su naši sugrađani bili zadovoljni s izborom koji su mogli posuđivati u našoj knjižnici, naglasila je Andrea Oberan, zadužena za marketing i odnose s javnošću Dubrovačkih knjižnica.

Nema ovih dana gužve na Odjelu za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad. Većina je na praznicima - vjerujemo uz dobru knjigu

Iznimno je važno najmlađe poticati na čitanje. 

- U 2021. imali smo brojne radionice za djecu, tako da mislim da kolegice rade izvrstan posao, Promoviraju čitanje kao jednu svakodnevnu rutinu naših učenika, rekla je Oberan.

Istodobno, unatoč financijskim i epidemiološkim ograničenjima, održana su brojna predstavljanja knjiga, predavanja, koncerti i izložbe. Još možete pogledati međunarodnu izložbu minijatura - na kojoj 60 autora iz regije izlaže 150 radova.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!