Kazalište Ulysses: Premijera predstave "Tramvaj zvan čežnja"

28.08.2022.

07:00

Autor: Jana Radić/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Kazalište Ulysses

Kazalište Ulysses

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Ovogodišnji naslov sezone Kazališta Ulysses, predstava "Tramvaj zvan čežnja" prema slavnoj nagrađivanoj drami Tennesseeja Williamsa, premijerno je izvedena sinoć u Utvrdi Minor na Malom Brijunu, a postavila ju je redateljica Lenka Udovički.

Kad obitelj prestane biti mjesto utočišta, a nasilje i očaj preuzmu glavnu riječ, neizbježan je tragičan kraj. Poznata, bolna priča Tennesseeja Williamsa, protagoniste ne štedi ni trenutka. Dobila je novo viđenje u sklopu 22. sezone brijunskog Kazališta Ulysses.

- Moram priznati da je ovo možda najzahtjevnija uloga koju sam ikad imala prilike odigrati, a to je svakako vezano za stanje u kojem je ta žena, za sve kroz što je prošla i kroz što će tek proći, tako da sam se zafrkavala s Lenkom da ćemo sad istražiti sve nijanse očaja, naglasila je Branka Katić, "Blanche". 

- Kada se nađu pravi glumci za određene uloge onda je to odskočna daska i onda kada imamo inspiraciju jedni od drugih. To je neka najljepša za mene interakcija i možda jedan od razloga zbog kojih i volim kazalište, istaknula je Lenka Udovički, redateljica.  

Predstava je nastala u koprodukciji s Beogradskim dramskim pozorištem i BELEF festivalom. "Tramvaj zvan čežnja" svojevrsni je zaključak odlične 22. sezone kazališta Ulysses, čije je predstave i koncerte pratilo više tisuća gledatelja. 

- Ovo je jedna od ponajboljih sezona kazališta Ulysses jer smo prevladali razdoblje korone i ušli u neko normalno razdoblje, naglašava Duško Ljuština, ravnatelj Kazališta Ulysses. 

- Po meni je bila jedna od naših najjačih sezona. Zadovoljan sam sa svim predstavama koje su izvedene. Dolaze ljudi s radošću ovdje na ovaj otok, rekao je Rade Šerbedžija, osnivač Kazališta Ulysses. 

Predstava se još igra u nedjelju i ponedjeljak. Kazališna sezona Ulyssesa završava 30. kolovoza koncertom Vlatka Stefanovskog na Malom Brijunu.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!