14:29 / 24.05.2021.

Autor: Vijesti iz kulture/V.M./HRT

Tribusonov roman o nacizmu i trima ljubavima

"Vilinska priča" Gorana Tribusona

"Vilinska priča" Gorana Tribusona

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Od svega iz dosadašnjeg opusa pomalo i još mnogo toga novoga Goran Tribuson donosi u svom novom romanu "Vilinska priča".

Neki su voljeli njegovu fantastičnu prozu, neki su ga zavoljeli u pričama, a drugi u kriminalističkim romanima. Njegov izniman spisateljski talent svu širinu dobiva u nizu autobiografskih romana, kao i u njegovu, možda ponajboljem i najzrelijem djelu - "Povijest pornografije".


Kada bismo morali odgovoriti na pitanje kakav je  roman "Vilinska priča", odnosno kojoj vrsti pripada, našli bismo se u velikom problemu - povijesni, ljubavni, bildungs roman, bajka... Svaki od ponuđenih odgovora bio bi i točan i pogrešan, jer sve to ovaj roman jest i nije, no nedvojbeno isprepleće sve ono što smo voljeli u njegovim prijašnjim knjigama.


S Tribusonom se družila ekipa Vijesti iz kulture:

- Roman se bavi nacizmom i bavi se ljubavlju. To je priča o rađanju i širenju nacizma, a istodobno je i priča o tri žene koje su veoma nesretno završile. Naposljetku, to je fantastičan roman, rekao je Tribuson.


Iako je ovo priča o jednom nesretnom životu, nesretnim ljubavima i velikoj povijesti - ovo je prije svega iznimno napet, zabavan i tribusonovski prepoznatljiv roman.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!