Bjelovarčanka Korina Novak izabrana za prvu predsjednicu Parlamenta mladih

03.05.2023.

07:05

Autor: Sani Lukić/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Bjelovarčanka Korina Novak izabrana za prvu predsjednicu Youth Parliamenta

Bjelovarčanka Korina Novak izabrana za prvu predsjednicu Youth Parliamenta

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Buduća turistička djelatnica - maturantica Korina Novak iz Bjelovara izabrana je za prvu predsjednicu Parlamenta mladih Europske udruge hotelijerskih i ugostiteljskih škola. Izabrali su je učenici iz 32 zemlje.

Bjelovarska turističko ugostiteljska i prehrambena škola koja uspješno obrazuje učenike od kojih najbolji odlaze na fakultete, a najbolji kuhari, konobari i slastičari su već unaprijed traženi kod poslodavaca dobila je još jednu potvrdu uspješnosti.

Korina Novak u europskom će parlamentu mladih promicati ideje zajedništva i znanja. Izabrana je u Mariboru.

- Zapravo mi je bilo veliko iznenađenje što su baš mene odabrali zato što je bilo toliko odličnih kandidata.To mi je ogromna čast ali osim tog službenog dijela što smo odradili i međusobno smo se jako povezali, rekla je prva predsjednica Youth Parliamenta Korina Novak.

I Korinina mentorica profesorica psihologije Vedrana Viljevac Barić ističe kako je Korina kroz školovanje već pokazala izrazite sposobnosti.

- Taj parlament je u organizaciji Europske asocijacije hotelijersko turističkih škola. Škola je odmah vjerovala u njene sposobnosti i zapravo nam je izuzetno drago što su mladi iz cijele Europe, točnije njih 32 prepoznali isto tako njezine sposobnosti, poručila je mentorica Vedrana Viljevac Barić, Turističko ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar.

Korina je dosad školu predstavljala u Grčkoj, Bugarskoj i Turskoj, praksu je završila u španjolskoj Malagi, a iako je maturantica čeka je još natjecanja.

- Ove godine sam se baš angažirala, tako da sam otišla na županijsko iz engleskog i iz francuskog. Evo sad se pripremam i za državno natjecanje u disciplini turistička destinacija, dodala je Korina.

Korinu čeka matura, a želja joj je nastaviti školovanje u turizmu na nekome od naših fakulteta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!