Osmaši razmišljaju gdje se dalje školovati

30.04.2023.

07:00

Autor: Dominique Bratović-Vela/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Što mladi upisuju?

Što mladi upisuju?

Foto: HTV / HRT

Za mjesec dana počinju prijave za upise u srednje škole i osmaši ovih dana sigurno razmišljaju gdje se dalje školovati. Otvoreni dani srednjih škola prilika su da saznaju što im se nudi. U Velikoj Gorici - svoja su im vrata otvorile čak tri škole koje dijele jednu zgradu. 

Dobrodošlicu svim osmašima u dvorištu triju velikogoričkih srednjih škola poželjet će gimnazijski zbor i bend.

Lovro i Mateo već znaju-gimnazija je njihov izbor a otvoreni dan sjajna prilika da iz prve ruke saznaju sve što ih zanima.

- To će biti moj prvi izbor, možda još koja gimnazija u Zagrebu, ali da, govori Lovro, učenik 8. razreda, Velika Gorica.

- Vidimo kako izgleda škola, društvo, profesori, možemo dobro vidjeti, dočaraju nam nekako stil te gimnazije, naglašava Mateo, učenik 8. razreda, Velika Gorica.

Pa su im gimnazijalci na brojnim radionicama pokazali sve što znaju i mogu. Kvalitetna škola na vašem pragu, njihov je moto.

- Imamo od dramske do dodatne iz geografije, engleskog, povijesti, kemije, sad smo u učionici iz kemije, govori Nikola, maturant, Gimnazija Velika Gorica.

- Svaki učenik nam je dragocjen i bitan. U ovoj školi naučit će znanje, ali i pripremiti se za život, pogotovo za fakultete, naglašava Branka Žugaj, prof., ravnateljica Gimnazije Velika Gorica.

I strukovnjaci su dali sve od sebe, da bi promovirali svoje vještine, zanimanja budućnosti koje nude ali i nešto više.

- Naša je škola regionalni centar kompetentnosti u strojarstvu. Od sljedeće godine će strojarske struke moći raditi na 3d printerima, robotima, rekao je Sebastijan, maturant, Srednja strukovna škola Velika Gorica.

- Mislim da je ovo najbolja škola koju čovjek, osnovnoškolac može upisati zbog posebne komunikacije učenika i profesora, istaknuo je Pavle, učenik 1. razreda, smjer kuhar, 

Srednja strukovna škola Velika Gorica

Približava se vrijeme prijava za upise, nije lako izabrati do šest programa koji vode budućem zanimanju.

Lucija je od djetinjstva znala da želi biti frizerka.

- Nikad neće biti bez posla, uvijek će imati za kruh i tak nešto, i lijepo je raditi ono što voliš, rekla je Lucija, učenica 2. razreda, smjer frizer, Srednja strukovna škola Velika Gorica 

Kad zbroje sve ocjene, uspjehe i postignuća- poručuje osmašima i to je misao koja ih treba voditi pri izboru srednje škole.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!