Jesen je pravo vrijeme za pripremu zimnice

29.09.2022.

07:00

Autor: Marina Gantar/M.M./Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

Jesen je pravo vrijeme za pripremu zimnice

Jesen je pravo vrijeme za pripremu zimnice

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Uz grožđe, jesen je pravo vrijeme za pripremu zimnice. Na istoku Hrvatske ta se tradicija prenosi već naraštajima. Ušteda i navika neki su od razloga. Na osječkoj smo tržnici provjerili ponudu i doznali poneki plan i recept za dobru zimnicu.

Raskošna ponuda plodova jeseni mami svojim bojama okusima i mirisima na osječkoj tržnici. Osim zbog kupnje za svakodnevne potrebe, mnogi kupci dolaze s planovima za zimnicu.

Među planovima za zimnicu je i sataraš koji se zamrzava. A evo i recepta:

- Prvo izrežem patlidžan i crveni luk i to zajedno dinstam. Kad se izdinsta onda dodam papriku i jedno 10-15 minuta miješam. Na kraju dodam paradajz i bijeli luk i gotovo, otkrila nam je jedna domaćica.

Prodavači nude svježe sezonske proizvode s vlastitih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Tako se za svaki džep i plan na osječkoj tržnici nađe ponešto.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!