Karlovac - grad ljubavi

17.02.2021.

07:14

Autor: Vlatka Kusanić/Regionalni dnevnik/HRT

Karlovac - grad ljubavi

Karlovac - grad ljubavi

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Karlovac se nekada brendirao kao "Grad susreta" no mogao bi biti "Grad ljubavi". Naime, u tome je gradu u prošloj pandemijskoj godini bilo više vjenčanja nego ikada prije.

Glazbeni paviljon u samom središtu grada. Pandemija je učinila svoje - nema koncerata, nema druženja no to ne znači da nema ljubavi. Karlovac ga je u veljači, mjesecu ljubavi pretvorio u kutak za fotografiranje - svih koje se vole.

-U ovoj pandemiji smo pokazali da znamo brinuti jedni o drugima, poštivali smo zaista sve mjere i život funkcionira pa i to je simbol ljubavi - kaže Damir Mandić, gradonačelnik Karlovca.

A to pokazuju i brojke. U prošloj godini u ovu je salu za vjenčanja ušlo više mladenaca nego ikad. Naime, obično bi u Karlovačkoj županiji na godinu bilo oko 260 do 270 vjenčanja, 2020. čak 345.

- Znači da u toj teškoj godini pandemiji, kod nas čak i potresa, dakle ovih niza neugodnih okolnosti možemo reći da taj jedan duh naših sugrađana i emotivni dio zapravo je došao do izražaja, a to je ono što je važno, to zbližavanje ljudi - poručuje Ines Pavlačić, pročelnica UO za opću upravu Karlovačke županije.

Kiara Čubelić vjenčala se u travnju prošle godine. Bio je tada potpuni lock down. Vjenčanje pod maskama. No, za Kiaru je to, u stvari bila jedna jako dobra godina na kraju koje je stigao i Kai.

S proteklom su godinom zadovoljni i u Županiji. Oni su naime u listopadu donijeli novu odluku o pomoći za novorođenčad. Mladi roditelji uz novčanu naknadu dobivaju i pakete u vrijednosti tisuću kuna.

- Ove godine osigurali smo milijun i 400 tisuća kuna, veliko zadovoljstvo, pravo oduševljenje bilo bi kada bi ustanovili da nam to neće biti dostatno - kaže Martina Furdek Hajdin, županica Karlovačke županije.

Za sada, u nepuna dva mjeseca broj rođenih podjednak je lanjskim brojkama, tko zna možda do kraja godine Grad ljubavi iznenadi i u tom pogledu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!