Genijalci karlovačke županije

28.04.2021.

07:00

Autor: Vlatka Kusanić/Regionalni dnevnik/IMS/HRT/D.D.

default error photo

Luka Lukežić na natjecanju iz tehničke kulture napravio je mehanički čekić i elektronički sklop. I to najbolje u državi. Danas je srednjoškolac, no ovu je nagradu zaslužio prošle školske godine kao učenik osmog razreda Osnovne škole Mahićno.

- Krenuo sam u 5. razred i volio sam tehnički raditi nešto zanimljivo od drveta, priča Luka Lukežić

Gimnazijalac Leon Lenuzzi Šuper eksperimente i projekte radi još od osnovne škole. Nagrada je sada stigla iz kemije.

Radio sam razvoj ovisnosti kod zoofile mlglbl, vinske mušice na kofein, u Znanstvenom centru Višnjan smo ispitivali i onda sam taj rad prilagodio za ovo natjecanje, kaže Leon Lenuzzi Šuper.


- Iznimno sam ponosna na Leona jer je ostvario izvanredan uspjeh i dokazao da trud i rad i učenje dovode do cilja, rekla je Maša Mikšić, mentorica, Gimnazija Karlovac.


Novčanu nagradu Županije dobilo je 18 učenika i 15 mentora iz karlovačkih osnovnih i srednjih škola, ovisno o ostvarenom rezultatu, od 200 do 1000 kuna.


- Naše nagrade su skromne, ali su one jedan dio i zahvale i poticaja upravo da nastavite ovim snažnim i kvalitetnim koracima kao što ste i započeli, izjavila je Martina Furdek Hajdin, karlovačka županica.


Ove pak korake Karlovačke županije slijedit će i Grad. Stoga slična priznanja najbolji od najboljih uskoro mogu očekivati i od Grada Karlovca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!