Izzi Kvizzi - kviz za učenike nižih razreda osnovne škole

26.04.2021.

20:36

Autor: Andrea Vatavuk/Dnevnik/IMS/HRT/J.L.

Izzi Kvizzi za osnovnoškolce

Izzi Kvizzi za osnovnoškolce

Foto: HTV / HRT

Približava se kraj još jedne neuobičajene nastavne godine, obilježene prijelazima s jednog modela nastave na drugi, u skladu s epidemiološkim prilikama. Kako bi najmlađi učenici na što lakši i zabavniji način ponovili gradivo, organiziran je Izzi Kvizzi - kviz u kojem sudjeluje više od 12.000 učenika od 1. do 4. razreda.

Djeca sve ranije postaju digitalno pismena te se od malih nogu koriste računalima i tabletima, stoga im je forma online kviza vrlo zanimljiva i zabavna pa lakše i uče.

Učitelji kažu - ovakav način "obnavljanja" znanja vrlo je koristan, djecu veoma veseli, a i oni mogu pratiti njihovo znanje.

Lana Banovec Čović, učiteljica razredne nastave u OŠ Augusta Šenoe u Zagrebu objašnjava da se svatko se ulogira sa svojim imenom, vježba i točno vidi koliko i što je točno riješio, što nije točno riješio, a i ona može vidjeti i pratiti kako svladavaju program.

- Bila sam presretna kad je to napokon izašlo na tržište jer ovo je prvi puta da u Hrvatskoj postoji nešto ovakvo. Sudjeluje 23.000 razreda iz cijele zemlje i mogu se uspoređivati gdje sam ja u ovom trenutku, kaže Katarina Jusup Dodig, učiteljica razredne nastave u OŠ Kantrida u Rijeci.

Kviz obuhvaća gradivo iz svih predmeta za cijelu nastavnu godinu, a učenici ga mogu rješavati i zajedno u školi. Prvih 10 razreda s najviše bodova ulazi u finale.

- Tijekom samog testa u finalu imat će samo jednu priliku te će se još vrednovati i element vremena, znači, dobivat će dodatne bodove za brzo rješavanje, kazala je Mirta Ambruš Maršić iz organizacije kviza.

Razred koji pobijedi na kvizu osvojit će pametnu ploču koja će učiteljici ili učitelju omogućiti da na interaktivan način održava nastavu, a učenici će moći angažirano svladavati gradivo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!