20:36 / 07.05.2021.

Autor: Andrea Vatavuk/Dnevnik/HRT/E.L.S.

Tehnologija pomaže u traženju posla

Aplikacija za posao

Aplikacija za posao

Foto: HRT / HRT

Svaki drugi student u Hrvatskoj radi, a najčešće se počinju zapošljavati na drugoj godini. Pandemija je utjecala na ponudu poslova, kao i na njihov gubitak. Stoga je osmišljena aplikacija koja uz samo nekoliko klikova pomaže studentima u traženju posla, a korisna je i poslodavcima.


Nikola Punde studira ekonomiju, a studentski posao, zbog pandemije, već dulje traži.

- Kako sam s ekonomije, ja uvijek tražim nešto da ima veze s consultingom, s revizijom ili s marketingom, kaže.

Kao glavni problem na koji studenti nailaze pri traženju posla ističe:

- Vaš prvi posao u struci, već se za njega traži 1 godina iskustva u tom poslu ili 2 godine iskustva, što je jako velik problem među studentima.

Kako bi im se olakšalo traženje, osmišljena je aplikacija preko koje se nude isključivo studentski poslovi. Svaki student upiše svoje podatke, sve je dostupno u samo nekoliko klikova i prilagođeno njihovim potrebama, a na prijavu uvijek dobiju odgovor.

- Daje mi samo poslove koji su u mom interesu i prilikom registracije za taj posao, jednim klikom, nema neodgovorenih poruka, neodgovorenih mailova, znam na čemu sam s poslodavcem – objašnjava student Kristofor Babić.

Aplikacija je korisna i za poslodavce, koji mogu lakše komunicirati sa studentima, na jednome mjestu vidjeti njihov životopis i sve ostale potrebne podatke.

- Poslodavci, također, uz naš napredni filter na aplikaciji mogu bez problema doći od gomile prijava do kandidata koji im se sviđaju, mogu postaviti pitanja u sklopu našeg chata, filtrirati studente po godinama, po fakultetu – dodaje Tomislav Krišto, suosnivač aplikacije.

Najtraženiji poslovi među studentima trenutačno su oni u IT sektoru i ekonomiji, a aplikacija je u kratkom roku postala popularna.

- S aplikacijom smo izašli van negdje početkom godine, od tada je profil napravilo već oko 8000 studenata, dosta je popularno među studentima tako da smo dosta zadovoljni – otkriva David Rey Hudeček, suosnivač aplikacije.

U planu je, dodaju, aplikaciju širiti i izvan granica Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!