12:39 / 13.06.2021.

Autor: Andrea Vatavuk/Dnevnik/HRT/IMS/D.D.

Mudrica - e-dječja kartica sa popustima za mališane

Mudrica, e-dječja kartica s popustima

Mudrica, e-dječja kartica s popustima

Foto: Dnevnik / HRT

Krajem prošle godine Središnji državni ured za demografiju i mlade predstavio je Mudricu, e-dječju karticu namijenjenu svim obiteljima s maloljetnom djecom. Mudrica omogućava razne pogodnosti i popuste kako bi obiteljima svakodnevni život bio lakši. Provjerili smo je li ova pronatalitetna mjera u tome i uspjela.

Mudrica je posebna usluga u sustavu e-građani, a dostupna je svakome tko ima dijete, roditeljima, udomiteljima, skrbnicima. Podijeljena je po kategorijama, ovisno koliko obitelj ima djece.

- Nekome tko ima maleno dijete, možda malog pelenaša bit će više taj jedan spektar drogerijskih proizvoda koji im je prihvatljiviji, tko ima male sportaše, koristit će to, netko tko se useljava u svoj stan, kuću, koristit će te pogodnosti, nabraja Željka Josić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Roditelji koji su je do sada aktivirali, zadovoljni su, kažu, znatno im olakšava.

- Meni je kartica u biti jako korisna zbog toga što imam troje djece i imam dosta popusta po dućanima, vrlo jednostavno se koristi, pokažem samo kod, kaže Martina Kljaić.

Aplikacija nudi razne pogodnosti u kulturi, obrazovanju, turizmu, zdravstvu, sve što je jednoj obitelji potrebno.

- U svim poštanskim uredima kojih je 1016 u čak 800 naselja diljem Hrvatske uz predočenje Mudrice ostvarujete 10% popusta na igračke, knjige i Devia asortiman dodataka za mobilne uređaje, rekao je Krešimir Domjančić, voditelj Odjela za odnose s javnošću Hrvatske pošte.

- Mi smo isto htjeli biti dio toga i uključiti se da na neki način dajemo neki popust na neku kupnju više ulaznica za obitelji s više djece, objašnjava Drago Utješanović, ravnatelj Gradskog kazališta Žar ptica.

Cilj je obiteljima olakšati svakodnevni život. U projektu trenutačno sudjeluje 8000 korisnika, a svoje usluge nudi 87 partnera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!