Modna revija za djecu bez roditeljske skrbi

15.04.2021.

21:38

Autor: Andrea Vatavuk/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

default error photo

Drugu godinu zaredom koronavirus djeci je uskratio jedan od najljepših događaja u školovanju - svečanu maturalnu večer. Kako bi im priuštila barem dio tog lijepog trenutka, i ove godine Zaklada "Hrvatska za djecu" organizirala je modnu reviju za 25 maturantica i maturanata bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz cijele Hrvatske. Haljine i odijela darovali su im poznati hrvatskih dizajneri.

Veronika živi u domu već dugi niz godina, školuje se za medicinsku sestru i želi se nastaviti time baviti. Ovakav događaj joj, kaže puno znači, iako prave maturalne ipak neće biti.

- Žao mi je jer neće biti maturalne, ipak je to kao nekakav završetak našeg školovanja, ali haljinu ću svakako nositi i to čim više, jer šteta je da je ne nosim, stvarno je divna, kazala je maturantica Veronika iz Lekenika.

Maturanti su također zadovoljni i svojim odijelima. Osim što su prošetali modnom pistom, imali su i priliku steći nova prijateljstva.

- Za djecu koja žive u domovima je to jako dobro zato što si sami to ne mogu priuštiti, a ovako će imati odijelo za cijeli život i mogu u njima ići na vjenčanje ili biti nekome kum, naglasio je maturant Franjo iz Samobora. 

- Sviđa mi se što sam dobio ovu priliku, nešto što ja sigurno ne bi mogao učiniti bez ovih divnih ljudi. Sretan sam što sam danas ovdje, dodao je maturant Ante iz Splita.

Način života se zbog pandemije potpuno promijenio, a oni istovremeno imaju jednake želje i čeznu za istim stvarima kao i prije, zato su se i ove godine svi potrudili da im vrate osmijeh na lice.

- Dizajneri se svake godine javljaju s istom željom da doniraju haljinu, da doniraju odijelo, da doniraju cipele, mnogi partneri žele učiniti nešto za tu djecu, kazala je upraviteljica Zaklade "Hrvatska za djecu" Renata Gubić.

- Uglavnom pokazuju kakve će im biti haljine i prema tome radimo frizure da budu mladenačke i da se dobro osjećaju s obzirom na to da one vjerojatno nisu puno išle kod frizera, rekla je frizerka Maja Misirić.

Ovim događajem maturanti su se opustili barem na jedan dan, a svi im poručuju - niste sami!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!