Kobasica, slanine i vina na proslavi Vincekova u Daruvaru nije nedostajalo

18.01.2025.

17:16

Autor: Danijela Hegediš Preskočil/T.D./Regionalni dnevnik/HRT

Slanine, kobasica te vina nije nedostajalo na proslavi Vincekova u Daruvaru. Ušavši tako u novu vinogradarsku godinu, pomolili su se svetom Vinku zamolivši ga za što manje izazova, jer prošla im godina nije bila laka.

Svećeničkim blagoslovom, vinom i kobasicama krenuli su daruvarski vinogradari u borbu protiv tuče i mraza. Prošla godina bila je i više nego izazovna.

- Presudan je bio 22. travnja, kada nas je mraz poharao, tako da smo imali -2, -3 temperaturu u jutarnjim satima što se odrazilo na samu berbu. Mi ćemo ove godine moliti svetog Vinka i dragog Boga da nam podare jednu bolju godinu sa što manje izazova, rekao je Zdravko Orlović, rukovoditelj Vinarije Daruvar - Badel 1862 d.d.

Kraljica graševina uz sve popularniji sauvignon zaslužila je da i ove godine časti nepca brojnih posjetitelja Daruvarske vinske ceste.

- Gosti kada dođu stvarno guštaju ili u Baladi o vinu i siru ili kušanju vina na određenim OPG-ovima koji su na Daruvarskoj vinskoj cesti, rekla je Ivana Plažanin Vuković, direktorica Turističke zajednice Daruvar - Papuk.

Prisjećanje na mladost


Vesela atmosfera uz posebni mesni buket kobasice koje se peku na otvorenoj vatri. Nekima prvo iskustvo, dok se drugi prisjećaju mladosti.

- Nema ništa ljepšeg nego u prirodi, vani na svježem zraku peći kobasice ili špek. Užitak je nezamisliv, istaknuo je Miroslav Horina iz Zagreba.

Hladni zimski dan u daruvarskom vinogorju tako je zračio - toplinom i miomirisima!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!