Mališani pjesmom razveselili štićenike doma za starije

21.12.2022.

07:00

Autor: Sanja Najvirt/M.M./Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

Mališani katoličke osnovne škole razveselili bake i djedove pjesmom

Mališani katoličke osnovne škole razveselili bake i djedove pjesmom

Foto: Regionalni dnevnik / HTV/HRT

Pred nama su božićni i novogodišnji blagdani. I dok jedni kupuju, drugi su ovo vrijeme iskoristili kako bi usrećili starije građane u domovima. Požeški dom za stare i nemoćne tako je ugostio mališane katoličke osnovne škole koji su bake i djedove razveselili svojom pjesmom, a za duhovnu potporu za Božić pobrinula se Požeška biskupija.

Gospođa Margareta u požeškom je domu za stare i nemoćne već osam godina. Piše pjesme, a zajedništvo Božića uvijek joj je posebno nadahnuće. Jer svi su ovdje velika obitelj unatoč poteškoćama koje starost nosi sa sobom.

- Imam svoju sobu, idem van koliko mogu, družimo se s ostalim korisnicima i ja sam ovdje jako zadovoljna, rekla je Margareta Janeš Puač, korisnica Doma za stare i nemoćne u Požegi.

- Sudjelujemo i u pečenju kolača, kada je primjerice jesen - u izradi jesenskih ukrasa pa i ovih sada, imamo puno aktivnosti, čak i vježbe za zdravlje, dodala je Štefica Šifner, korisnica Doma za stare i nemoćne u Požegi.

A kako sudjeluje u kreativnim radionicama - zajedno s terapeutima i djelatnicima Doma, pobrinula se za božićni ugođaj.

Kako su mnogi teško pokretni pa ne mogu na blagdanska misna slavlja, za duhovno ohrabrenje i puninu Božića pobrinula se Požeška biskupija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!